W stosunku jakości potraw do ceny wygrywa restauracja Czarcia Łapa. Co można zjeść za 19.90?
Czarcia Łapa
Zawsze trzy dania. Oto przykładowy zestaw na ten piątek: Krem porowo ziemniaczany, morszczuk w panierce piwnej, frytki, surówka z młodej kapusty i na deser panna cotta z truskawkami.
I choć menu wystawione w oknie nie zawsze zgada się z tym, co dostaniemy na talerzu (zamiast pieczonego ananasa gruszka), to dania są świeże, bardzo smaczne i pięknie podane. Czasem w zestawie są niespodzianki. Jak carpaccio ze świeżą truflą (na zdjęciu).
Ulice Miasta
Restauracja Ulice Miasta ma bardzo dobre ceny na wszystkie potrawy. Za 12.90 zjecie tu tatara z polędwicy z dobrymi dodatkami. Mięso jest świeże, smaczne, tatar na 102.
Każdego dnia w karcie znajdziecie promocyjne zestawy.
Ivo Italian
Makarony w dobrej cenie cały czas podaje włoski szef kuchni Ivo Violante. Za 16 zł z ogonkiem zjecie smaczną pastę z owocami morza. Lub inny makaron. Porcje są duże i smaczne. Jest tylko jedno ale: w weekend pod knajpą stoi kolejka.
Gran Caffe Santos
W Gran Caffé Santos na Starym Mieście na zapleczu stoi piec opalany drewnem: ciasto jest cienkie i bardzo smaczne. Dużą pizzę z 3 porządnymi składnikami: salami, włoski boczek, gorgonzola można upolować za 15 zł. Ważne, że pizza jest powtarzalna.