Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR SULISZ

Lista artykułów:

Paweł Loroch, juror nalewek Europejskiego Festiwalu Smaku

Majówka z nalewkami w Lublinie

W Lublinie po raz drugi rusza Szkoła Nalewek Tradycyjnych. Będą wykłady, warsztaty, spotkania z Mistrzami Polskich Nalewek i otwarte pokazy. Radosna majówka z nalewkami towarzyszy IX Targom Ogrodniczym Eden, które 18-19 maja odbędą się w Lublinie.

Restauracja Dwór Anna w Jakubowicach Konińskich (recenzja)

Restauracja Dwór Anna w Jakubowicach Konińskich (recenzja)

Zła passa przerwana. Cztery gwiazdki dla Dworu Anna za troskę o zabytkowy dwór, piękne ogrody, kawał dobrej, staropolskiej kuchni. Oraz słony rachunek: 208 zł. Ale było warto.

Karczma Nałęczowska

Czy rewolucja Magdy Gessler pomogła? Nasza recenzja Karczmy Nałęczowskiej

Czarna seria trwa. Znów tylko jedna gwiazdka. Do Karczmy Nałęczowskiej wybraliśmy się, żeby spróbować dziczyzny, czyli wybornych dań z dzika, sarny czy daniela, wprowadzonych do karty po Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler.

 (Maciej Kaczanowski)

Jak zrobić stek? Przepisy

T-Bone steak z grilla to najbardziej wypasiony stek. Po jednej stronie kostki w kształcie litery T znajduje się polędwica, po drugiej rostbef. Dobry stek to wyższa szkoła jazdy. Trzeba znać parę sztuczek. Oto najważniejsze z nich.

Billy i Bubu to bracia z krakowskiej hodowli. Spotkają się w Prawiednikach
 (Archiwum)

Nie taki bulterier straszny, jak go malują. Spotkanie dla właścicieli

5 maja o godz. 10 w Prawiednikach odbędą się I Lubelskie Spotkania Bulterierów i Ich Właścicieli.

Tymoteusz i Psiuńcio w Teatrze Andersena (Przemek Bator)

Tymoteusz i Psiuńcio w Teatrze Andersena

W niedzielę 28 kwietnia o 12 i 13.30 możecie zaprosić dzieci na bajkę \"Tymoteusz i Psiuńcio”. To najpopularniejszy spektakl w lubelskim Teatrze Andersena w ostatnich latach. Bilety na sztukę Jana Wilkowskiego o misiu innym niż wszystkie idą jak ciepłe bułeczki.

 (Maciej Kaczanowski)

Przepisy na grilla (ABC grillowania)

Podobno Gruzini pieką najlepsze szaszłyki na świecie. Warto więc wiedzieć, jak oni to robią. Podstawą jest mięso. Najlepszy jest udziec z jagnięciny lub baraniny. Można go zastąpić wołowiną, wieprzowiną lub drobiem. Sekret kruchości i soczystości potrawy kryje się w przyprawach. I occie, którym skrapia się kawałki mięsa.

Karczma "Bida" w Bogucinie (Waldemar Sulisz)

Karczma Bida w Bogucinie (opinie, recenzja)

Powinny być dwie gwiazdki. Jedna za dużo, druga za tanio. Jest jedna, bo tanio było i się zbyło.

Czas ruszyć się z kuchni do ogrodu lub w plener z koszykiem pełnym smakołyków i przenośnym grillem

Przepisy na wypad w plener. Smaki znad Bystrzycy

Długi weekend zapowiada się zjawiskowo. Czas ruszyć się z kuchni do ogrodu lub w plener z koszykiem pełnym smakołyków i przenośnym grillem. Tym bardziej że przedwojenne majówki nad Bystrzycą przeszły do legendy.

Kapela ze Wsi Warszawa (Jocian)

Kapela ze Wsi Warszawa na IV Lubelskim Kiermaszu Turystycznym

Jeśli lubisz dobrą muzykę, lokalne specjały i atrakcje oraz jazdę konną, koniecznie zajrzyj w weekend na Stare Miasto, żeby zaplanować sobie wakacje w dobrej cenie. W ciągu trzech dni czeka na was mnóstwo atrakcji.