Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
W Lublinie po raz drugi rusza Szkoła Nalewek Tradycyjnych. Będą wykłady, warsztaty, spotkania z Mistrzami Polskich Nalewek i otwarte pokazy. Radosna majówka z nalewkami towarzyszy IX Targom Ogrodniczym Eden, które 18-19 maja odbędą się w Lublinie.
Zła passa przerwana. Cztery gwiazdki dla Dworu Anna za troskę o zabytkowy dwór, piękne ogrody, kawał dobrej, staropolskiej kuchni. Oraz słony rachunek: 208 zł. Ale było warto.
Czarna seria trwa. Znów tylko jedna gwiazdka. Do Karczmy Nałęczowskiej wybraliśmy się, żeby spróbować dziczyzny, czyli wybornych dań z dzika, sarny czy daniela, wprowadzonych do karty po Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler.
T-Bone steak z grilla to najbardziej wypasiony stek. Po jednej stronie kostki w kształcie litery T znajduje się polędwica, po drugiej rostbef. Dobry stek to wyższa szkoła jazdy. Trzeba znać parę sztuczek. Oto najważniejsze z nich.
5 maja o godz. 10 w Prawiednikach odbędą się I Lubelskie Spotkania Bulterierów i Ich Właścicieli.
W niedzielę 28 kwietnia o 12 i 13.30 możecie zaprosić dzieci na bajkę \"Tymoteusz i Psiuńcio”. To najpopularniejszy spektakl w lubelskim Teatrze Andersena w ostatnich latach. Bilety na sztukę Jana Wilkowskiego o misiu innym niż wszystkie idą jak ciepłe bułeczki.
Podobno Gruzini pieką najlepsze szaszłyki na świecie. Warto więc wiedzieć, jak oni to robią. Podstawą jest mięso. Najlepszy jest udziec z jagnięciny lub baraniny. Można go zastąpić wołowiną, wieprzowiną lub drobiem. Sekret kruchości i soczystości potrawy kryje się w przyprawach. I occie, którym skrapia się kawałki mięsa.
Powinny być dwie gwiazdki. Jedna za dużo, druga za tanio. Jest jedna, bo tanio było i się zbyło.
Długi weekend zapowiada się zjawiskowo. Czas ruszyć się z kuchni do ogrodu lub w plener z koszykiem pełnym smakołyków i przenośnym grillem. Tym bardziej że przedwojenne majówki nad Bystrzycą przeszły do legendy.
Jeśli lubisz dobrą muzykę, lokalne specjały i atrakcje oraz jazdę konną, koniecznie zajrzyj w weekend na Stare Miasto, żeby zaplanować sobie wakacje w dobrej cenie. W ciągu trzech dni czeka na was mnóstwo atrakcji.