Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR SULISZ

Lista artykułów:

Sok z buraka: 7 smacznych dań z burakiem w roli głównej
Przepisy

Sok z buraka: 7 smacznych dań z burakiem w roli głównej

Sok z buraków do picia, kiszone buraki na barszcz, buraki z pieca zamiast mięsa, mielony z buraka. Co jeszcze? Oto 7 bardzo zdrowych dań, które przydadzą się przy zimnej jesieni.

Kroke
Magazyn

Krzesełko dla Spielberga. Rozmowa z Jerzym Bawołem z zespołu Kroke

O spotkaniu ze Stevenem Spielbergiem, zaproszeniu od Petera Gabriela, graniu z Nigelem Kennedym, filmie Davida Lyncha i koncercie w Lublinie. Rozmowa z Jerzym Bawołem z zespołu Kroke, który w sobotę zagra jubileuszowy koncert w Filharmonii Lubelskiej.

Pomysł na flaki. Po francusku, turecku i po urzędowsku

Pomysł na flaki. Po francusku, turecku i po urzędowsku

Za wielkim przebojem kuchni PRL stoi polska i światowa tradycja. W Polsce zajadał się nimi król Władysław Jagiełło. W Europie Wilhelm Zdobywca. Flaki triumfują w kuchni austriackiej, czeskiej, francuskiej, niemieckiej i włoskiej

Teatr jest przestrzenią wolności. Nowy dyrektor Teatru Andersena i jego "program marzeń"

Teatr jest przestrzenią wolności. Nowy dyrektor Teatru Andersena i jego "program marzeń"

Nie można go limitować, nakładać restrykcji zewnętrznych i jakichkolwiek cenzur. Ale to jest też przestrzeń do protestu. Jeśli widz czuje się obrażony, może protestować. Ale nie może limitować artystów. Nie można tej wolności limitować z poziomów urzędniczych. Rozmowa z Krzysztofem Rzączyńskim, nowym dyrektorem Teatru Andersena.

Kim jest zwycięzca konkursu Good Chef 2017
Lubelskie Ekstra

Kim jest zwycięzca konkursu Good Chef 2017

Tomasz Mielniczuk urodził się w Krasnymstawie. Korzenie rodzinne to okolice Chełma. Dzieciństwo spędził w domu rodzinnym, domu po dziadkach i pradziadkach.

Fot.Maciej Kaczanowski
galeria

Recenzja spektaklu "Żywi i umarli czyli Bandyci w Piekle"

Świetna rola Mateusza Nowaka, trochę dłużyzn i nudy, za wiele grzybów w barszczu, ale projekt bezcenny. Brawo dr Jarosław Cymerman, brawo Fundacja Teatrikon za cud odnalezienia scenariusza Stanisława Krzesińskiego.

Pyszne dania z pieca, czyli kilka pomysłów na zapiekanki
galeria

Pyszne dania z pieca, czyli kilka pomysłów na zapiekanki

Ser na cebularz, do pieca i jest zapiekanka po lubelsku. Zapiekać można prawie wszystko. Zapiekanki to dobry patent na jesienny obiad

Restaurant Week. Co szykują lubelscy szefowie kuchni? [10 restauracji]
galeria

Restaurant Week. Co szykują lubelscy szefowie kuchni? [10 restauracji]

Festiwal odbywa się w 13 polskich miastach. Każde z nich prezentuje unikatową kulturę restauracyjną. Wasz czas w restauracji to 90 minut. Do wyboru jest menu mięsne i wege. W piątek 20 października startuje Lublin Restaurant Week.

Kapuśniak czy kwaśnica? Kuba Piętowski, szef kuchni restauracji 2 PI ER w Lublinie ma słabość do kwaśnicy
Kuchnia

Najlepsze przepisy na dania z kapusty. 7 smacznych dań z kapustą w roli głównej

Golonka czy żeberko na kapuście? Kapuśniak czy kwaśnica? A może pierogi z kapustą i grzybami na dokładkę? Oto 7 smacznych potraw z kapustą w roli głównej.

Znajomi mówili: ty się nadajesz, jesteś taką „małpą”. Rozmowa z Marcinem Wójcikiem
Lubelskie Ekstra
galeria

Znajomi mówili: ty się nadajesz, jesteś taką „małpą”. Rozmowa z Marcinem Wójcikiem

Pierwsza miłość? Nie chcę wyjść na nudziarza. Moja żona Magdalena. Poznaliśmy się w liceum, była rok niżej. Od liceum pchamy ten nasz wózek życiowy razem. Żadnej innej kobiety nie kochałem w życiu. Pierwsza, szczęśliwa i mam nadzieję ostatnia. Rozmowa z Marcinem Wójcikiem z kabaretu Ani Mru-Mru.