Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR SULISZ

Lista artykułów:

Trwają dyniowe żniwa. 7 przepisów na potrawy z dyni

Trwają dyniowe żniwa. 7 przepisów na potrawy z dyni

Piżmowa najlepsza jest na zupę. Mała hokkaido: pieczona. Z dyni makaronowej zrobimy pyszny makaron. A dynia zwyczajna świetnie sprawdzi się w marynatach i piklach. Właśnie trwają dyniowe żniwa. Oto 7 sprawdzonych przepisów na potrawy z dyni.

(fot. Maciej Kaczanowski)

7 przepisów na zdrowe i delikatne potrawy z cielęciny

Burgery dla malucha, cielęcina w sosie serowym, cynaderki w śmietanie, pieczeń z nerkówki. A może soczysta wątróbka z cebulką? Oto 7 sprawdzonych przepisów na zdrowe i delikatne potrawy z cielęciny.

10 najlepszych przepisów na kotlety. Z mięsa i bez

10 najlepszych przepisów na kotlety. Z mięsa i bez

Nic tak nie cieszy oko w październikowy, deszczowy dzień jak dobry kotlet na obiad. Oto 10 przepisów na smaczne kotlety z mięsa i bez. Na pierwszy ogień idą kotlety z jajek i mielone, hit kuchni PRL.

Konrad Gaca (Fot. Agnieszka Kozłowska)
Lubelskie Ekstra

To jest misja. Konrad Gaca o odchudzaniu, mądrym życiu i córeczce

To jest misja - mówi Konrad Gaca. Specjalista żywieniowy z międzynarodowym tytułem Certified Nutrition Specialist. Trener klasy Master amerykańskiej federacji PROPTA (do której należą światowi specjaliści zajmujący się tematem żywienia) oraz trenerem Europejskiej Federacji Fitness & Wellness. Jaki jest Konrad Gaca? Oto jego opowieść.

Nowa dyrektor otwiera Osterwę. Rozmowa z Dorotą Ignatjew

Nowa dyrektor otwiera Osterwę. Rozmowa z Dorotą Ignatjew

Fot. K Pictures

"Jakiś cwaniak podrabia w radiu mój głos". Rozmowa z Zenonem Laskowikiem

W niedzielę 9 października o godzinie 18 w Filharmonii Lubelskiej wystąpi Zenon Laskowik.

Katarzyna Mieczkowska-Czerniak, fot. Dorota Awiorko
galeria

Dyrektor Muzeum Lubelskiego: Wszystkiego zdradzić nie mogę

Wierzę, że muzea mają szansę przeżyć swój renesans pod jednym warunkiem. Pod warunkiem, że wszczepimy dzieciom specjalne „chipy” z kodem mówiącym, że w muzeum wolno im prawie wszystko. Muszą czuć się tu jak w domu już od najmłodszych lat. Rozmowa z Katarzyną Mieczkowską-Czerniak, dyrektor Muzeum Lubelskiego

W jury konkursu był Robert Makłowicz (fot. Archiwum Europejskiego festiwalu Smaku)

Najlepszy Smak Lubelszczyzny. Wybitne smaki i wschodnia dusza

Aż 65 produktów wystartowało w konkursie Najlepszy Smak Lubelszczyzny 2016. - Za zwycięską zupę z karpia zapłaciłbym każdą cenę w najdroższej restauracji - mówi Jacek Czarecki, juror z Lublina - Mleko smakowało jak prawdziwe mleko z dzieciństwa, masło, jak prawdziwe masło. Smak wielu produktów był wybitny - ocenia Adam Łukawski z Płocka. - Konfitura z rokitnika powaliła mnie na kolana - dodaje prof. Jarosław Dumanowski z Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu.

Fot. Archiwum Hanny i Pawła Lisów

Co jadł Mieszko I, co księżniczka Dobrawa? Archeologia kulinarna

Rozmowa z Hanną i Pawłem Lisami, autorami książki „Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków”.

"Boogie Street": Cohen w Teatrze Starym. Na scenie Renata Przemyk
24 września 2016, 19:00
galeria

"Boogie Street": Cohen w Teatrze Starym. Na scenie Renata Przemyk

Leonard Cohen nie mógł dostać od Lublina lepszego prezentu urodzinowego. 21 września, w dniu 82. urodzin artysty, Teatr Stary pokazał sceny z nowego spektaklu „Boogie Street”. Premiera w sobotę, 24 czerwca. Postać legendarnego poety, kompozytora i wokalisty zagrają i zaśpiewają Renata Przemyk i aktor Wojciech Leonowicz.