Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Dania jednogarnkowe są na topie. Wystarczy do kociołka wrzucić kapustę, ziemniaki, kiełbasę, zawiesić nad ogniskiem i po 2 godzinach aromatyczna pieczonka gotowa. Oto nasz ranking.
"Pierwszego dnia edukujemy. Chcecie dowiedzieć się o historii waszego miasta? My ją przywozimy. Ale od was także oczekujemy historii. To rodzaj symbiozy. Drugi dzień to wieczorny spektakl o 19, myślę, że sztuka przez duże S." Rozmowa z Witoldem Dąbrowskim, zastępcą dyrektora Ośrodka „Brama Grodzka – Teatr NN” w Lublinie
Widzieliśmy mrówkę, co dźwigała gałązkę, tak wobec niej wielką, jak dąb wobec człowieka. Ci ludzie i te zwierzęta, które nie wiadomo po co pracują, potrafią jednak dokazać dziwnych rzeczy. Jak oni to robią? Chciałbyś mieć taki zamek? - pytał w rozmarzeniu Placek. - Bardzo bym chciał! Leżałbym sobie na złotym łóżku brzuchem do góry, trochę to bym spał, a gdybym nie spał, to wtedy bym jadł. A potem znowu bym spał i tak przez tysiąc lat. - A co byś pił? - Piłbym tylko mleko z cukrem i miodem albo z malinowym sokiem. Jeśli chcecie wyruszyć w sentymentalną podróż, zobaczyć scenę ze spektaklu „O dwóch takich, co ukradli księżyc”, pogłaskać węża z bajki „Kot w butach” i zrobić sobie pamiątkowe zdjęcie z tajemniczym geniuszem muzycznym, znanym jako Upiór Opery Phantom, to wystawa „Teatralny Szlak” jest dla Was.
Gdzie zjeść najlepszą golonkę w Lublinie, a gdzie w województwie? Europejski Festiwal Smaku ogłasza konkurs dla kreatywnych szefów kuchni. Jury pod przewodnictwem Roberta Makłowicza wybierze najlepszą golonkę w Lublinie, powiecie i regionie
Jeśli chcecie już spróbować ormiańskiej kuchni, która pojawi się na Europejskim Festiwalu Smaku, Agnieszka Filiks ma dla was autorskie przepisy.
Po raz pierwszy wybierzemy najlepszego szefa kuchni w naszym województwie. Kto zawalczy o zaszczytny tytuł Good Chef 2016? Kto zostanie Talentem roku, a kto Szefem kuchni regionalnej?
Rozmowa z Rosławem Szaybo, wykładowcą i profesorem ASP w Warszawie, grafikiem i plakacistą, byłym dyrektorem wytwórni CBS, autorem legendarnych okładek płytowych
Miguel Bravo, hiszpański kucharz z Andaluzji na Europejskim Festiwalu Smaku przyrządzi dania oparte na mięsie świni rasy puławskiej. - Jest delikatne, soczyste, jakością dorównuje naszej wieprzowinie iberyjskiej - mówi Bravo
Rozmowa z Danielem Wyszogrodzkim, tłumaczem Cohena, współtwórcą spektaklu „Boogie Street” w Teatrze Starym w Lublinie