Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR SULISZ

Lista artykułów:

Mariusz Stelmasiewicz, szef kuchni restauracji Le Monde poda włoskie tiramisu

Restaurant Week w Lublinie. Co można zjeść w lubelskich restauracjach za 39 zł?

Do Lublina dotarł Restaurant Week. Od 1 do 10 kwietnia w 15 restauracjach czeka na was 3-daniowe „doświadczenie restauracyjne” za 39 zł. Temat przewodni festiwalu to „Kwitnąca scena restauracyjna”.

Cierpienie i cisza Wielkiego Piątku. "Jezusa potraktowano jak najgorszego złoczyńcę"
2 tysiące lat temu w Jerozolimie

Cierpienie i cisza Wielkiego Piątku. "Jezusa potraktowano jak najgorszego złoczyńcę"

Rozmowa z ks. Grzegorzem Brudnym, proboszczem Parafii Ewangelicko-Augsburskiej Św. Trójcy w Lublinie.

Wielkanoc u szefa kuchni. Co warto podać na świątecznym stole?

Wielkanoc u szefa kuchni. Co warto podać na świątecznym stole?

Rozmowa z Adamem Piechaczkiem, szefem kuchni restauracji Ego w Hotelu Alter w Lublinie

Jak dobrze przygotować jesiotra? Szef kuchni podpowiada (przepisy)

Jak dobrze przygotować jesiotra? Szef kuchni podpowiada (przepisy)

Piotr Huszcz, szef kuchni restauracji hotelu Piano: Wyróżnienie VIP w Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra zobowiązuje mnie do jeszcze lepszego przyrządzania ryb w restauracji Piano

Jean Bos, szef kuchni restauracji hotelu Agit: Najlepszy sposób na soczyste mięso to sous-vide (fot. Maciej Kaczanowski)

Jak zrobić soczystą pierś z kurczaka? Przepisy lubelskich szefów kuchni

Jak zrobić soczystą pierś z kurczaka? Okazuje się, że wcale nie jest to takie proste. Czy schab może rozpływać się w ustach? A indyk? Spytaliśmy lubelskich szefów kuchni, od czego zależy soczysty smak.

Urszula (fot. Honorata Karapuda)
Lubelskie Ekstra
galeria

A po nocy przychodzi dzień. Wywiad z Urszulą

Spotykamy się, rozstajemy, wyciągamy wnioski. Nauki dla siebie. Mam wrażenie, takie przekonanie, że wszystko w życiu po coś się zdarza. I, jak pisał ks. Jan Twardowski, nie ma co rozpaczać, że miłość odeszła. Ważne, że była. Ważne, że mieliśmy szansę ją przeżyć. Że nas wzbogaciła, że możemy dalej ją nieść.

Kuchnia i kwiaty. Sekrety gotowania Agnieszki Filiks
Lubelskie Ekstra

Kuchnia i kwiaty. Sekrety gotowania Agnieszki Filiks

Tak najkrócej można określić filozofię, która stoi za gotowaniem Agnieszki Filiks. Regionalna kuchnia, pełna tradycji i sentymentów daje nowe, intrygujące możliwości.

Pan Tadeusz (fot. Dorota Awiorko)

Pan Tadeusz w Teatrze Osterwy. Recenzja

Szacunek dla Mikołaja Grabowskiego i Zygmunta Koniecznego. Nasz teatr niczym batyskaf wzniósł się nad Lublin i poszybował do Krakowa na Starowiślną 21. Krakowa Piwnicy pod Baranami i Krakowa Starego Teatru. Dlaczego?

fot. Maciej Kaczanowski

Zraz na raz. Jak zrobić zrazy? Przepisy

Polacy jedli suropieki na śniadanie, popijając piwną polewką z twarogiem. Suropieki czyli zrazy. Jedno z najsłynniejszych dań kuchni litewskiej i polskiej wraca na kulinarne salony. Oto najciekawsze przepisy: od zrazów po nelsońsku, przez zrazy litewskie po zrazy z kaszą hreczaną

Mikołaj Grabowski, reżyser (fot. Dorota Awiorko)

"Pan Tadeusz" w Teatrze Osterwy. Trochę się zdziwicie

Premiera "Pana Tadeusza" w Teatrze Osterwy 5 marca o godz. 19, spektakle od 6 do 13 marca. O spektaklu mówią reżyser Mikołaj Grabowski i kompozytor muzyki Zygmunt Konieczny.