Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Pani Mario, dziękuję za bardzo ciekawy przepis. Ciasteczka przekładane pastą z twarożku, wędzonej makreli i szczypiorku zapowiadają się bardzo smacznie.
Żeby je upiec, umówiliśmy się z Alicją Rebetą, która jest Mistrzynią od słodkich wypieków. Ciastka wyszły kusząco. A pani Alicja obdarowała nas tortem grzybowym. Oraz garścią porad i rodzinnych przepisów. W piątek, 23 października od 9 do 12 w Radiu Lublin trzy smaczne godziny . Czyli audycja \"Gotuj z Suliszem”. Zapraszamy na spotkanie z Alicją w Krainie Ciasteczek, Magdalena Fijałkowska i Waldemar Sulisz
Jest realizatorem dźwięku w Radiu Lublin. Rozpieszcza swoją jamniczkę. I dobrze gotuje. Uwielbia spaghetti z tuńczykiem. Oto jego autorski przepis. Sprawdzony.
Konfitury robię z tego, na co akurat mam ochotę. Robię mało, tak, żeby zjeść w ciągu trzech dni. Zawsze dodaję zioła.
Czy można wędzić bez wędzarki? Można. I nie jest to trudne. Wędzić można na przykład w woku. Kto raz spróbuje, zorganizuje sobie prawdziwą wędzarkę. A to już jest przyjemność.
Podawana w okolicach Lanckorony (dawniej jako potrawa ściśle wielkanocna), jest do dziś uważana za afrodyzjak działający zarówno na panów jak i na panie.
Wygląda, że to dobry pomysł. Święta mniszka ceniła ryby, polecała łączyć je ze świeżymi ziołami. Steki z ryby w bazyliowej skorupce. Warto przetestować.
Już 800 lat temu Hildegarda z Bingen twierdziła, że najlepszym lekarstwem jest jedzenie. Właśnie wpadła mi w ręce \"Książka kucharska św. Hildegardy\". Jest niedziela i piekę ciasteczka.
Jak przywieźli mu poranionego orła bielika na kurację, to złapał się za głowę. Z początku podchodził do niego w skórzanym kombinezonie ochronnym, bo orzeł potrafi pazurami człowieka do kości przeorać.
Sało to słynna przekąska rodem z rosyjskiej kuchni. Cienkie plasterki solonej słoniny jada się z ciemnym chlebem i kiszonym ogórkiem. Soloną słoninę, która jest miękka jak masło – można uwędzić.