Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Nie nowe technologie, ani specjalne strefy ekonomiczne, a regionalne przysmaki są w stanie wypromować Lubelszczyznę w Europie
Kresowe obwarzanki, szlacheckie podpłomyki, waryniki z soczewicą, kaszanka z kartofli i pyszne nalewki. Tym zachwycali się ci, którzy dziś odwiedzili skansen.
Płotki cioci Jadźki, swojskie sery żółte, podpłomyki chłopskie i szlache-ckie. Do tego pirogi i sękacze.
Edward Piwowarek siedzi przed domem i spogląda na ruiny zameczku w Bochotnicy.
W sklepach i na bazarach pachnie śliwkowo. Oto szybki przepis na super deser z węgierkami w roli głównej.
Momocki karp z kopciuchy okazał się kulinarnym hitem festiwalu kaszy i żurawiny \"Gryczaki 2007”.
Jerzy siedzi przed rybakówką i marzy o domu na łodzi. Kazimierz wspomina karczmę , która stała sto metrów od rybakówki, a dziś w tym miejscu płynie Wisła. Marian jest szczęśliwy, że od trzydziestu lat ma w Męćmierzu taki ujutnyj ugałok.
Spacer trasą \"Poematu o mieście Lublinie\" to jedno z najbardziej magicznych zdarzeń w kulturze lubelskiej. Spotykamy się dziś o godz. 20.
Rozmowa z dr Elżbietą Radzikowską, chirurgiem plastycznym
Kiedy opublikowaliśmy fotografie turysty z Warszawy pokazujące bałagan w Nałęczowie, burmistrz był wyraźnie oburzony.