Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
To bardzo eleganckie, szybkie, składne przedstawienie. Dobrze zbudowane, jak butelka dobrego wina, które jest radosne. Aktorzy dają radę. W ślad za grą aktorską idzie świetna scenografia i energetyczna muzyka.
Warszawa pyta: gdzie u was można pojechać na dobre pierogi? Najlepiej ruskie. Ale każde inne też. Odpowiadamy: oto 10 najciekawszych restauracji, gdzie warto wpaść na pierogi. Turystyka kulinarna ma się w Polsce coraz lepiej. Warszawa zaczyna łakomym okiem spoglądać na nasze restauracje. Te w Lublinie i regionie. O to, gdzie przyjechać do nas na dobre pierogi zapytał mnie ostatnio Igor Dzierżanowski, pionier sztuki ulicznej oraz polskiej reklamy internetowej, organizator, animator i juror polskich i międzynarodowych imprez związanych z twórczością niezależną. Okazją do spotkania była wspólna praca w kapitule konkursu Ambasadorzy Wschodu. A okazją do rozmowy: wspólne posiłki w Pałacu Cieleśnica, gdzie w restauracji pielęgnuje się najpiękniejsze tradycje podlaskiej kuchni. Oto nasz subiektywny wybór 10 miejsc, gdzie warto pojechać na pierogi.
Co jest najważniejsze w rosole? Wiejska kura. Po kurze najważniejsza jest cebula przypalona nad ogniem. Reszta to włoszczyzna. Najlepiej dwie. Nadadzą rosołowi witaminową esencję.
Piżmowa najlepsza jest na zupę. Mała hokkaido: pieczona. Z dyni makaronowej zrobimy pyszny makaron. A dynia zwyczajna świetnie sprawdzi się w marynatach i piklach. Właśnie trwają dyniowe żniwa. Oto 7 sprawdzonych przepisów na potrawy z dyni.
Burgery dla malucha, cielęcina w sosie serowym, cynaderki w śmietanie, pieczeń z nerkówki. A może soczysta wątróbka z cebulką? Oto 7 sprawdzonych przepisów na zdrowe i delikatne potrawy z cielęciny.
Nic tak nie cieszy oko w październikowy, deszczowy dzień jak dobry kotlet na obiad. Oto 10 przepisów na smaczne kotlety z mięsa i bez. Na pierwszy ogień idą kotlety z jajek i mielone, hit kuchni PRL.
To jest misja - mówi Konrad Gaca. Specjalista żywieniowy z międzynarodowym tytułem Certified Nutrition Specialist. Trener klasy Master amerykańskiej federacji PROPTA (do której należą światowi specjaliści zajmujący się tematem żywienia) oraz trenerem Europejskiej Federacji Fitness & Wellness. Jaki jest Konrad Gaca? Oto jego opowieść.
W niedzielę 9 października o godzinie 18 w Filharmonii Lubelskiej wystąpi Zenon Laskowik.
Wierzę, że muzea mają szansę przeżyć swój renesans pod jednym warunkiem. Pod warunkiem, że wszczepimy dzieciom specjalne „chipy” z kodem mówiącym, że w muzeum wolno im prawie wszystko. Muszą czuć się tu jak w domu już od najmłodszych lat. Rozmowa z Katarzyną Mieczkowską-Czerniak, dyrektor Muzeum Lubelskiego