Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Może być litewski lub lubelski. Może być na botwince, może być z lubczykiem, może być na pomidorach. Ale spróbujcie chłodnika na bazie mrożonych jagód. Jak on gasi pragnienie!
Rozmowa z Beatą Kozidrak, wokalistką zespołu Bajm, która 28 maja zagra koncert na Arena Lublin
W niedzielę Przemysław Karoń, szef kuchni w Perłowej Pijalni Piwa zaprasza na obiad rybny, warsztaty z przyrządzania ryb i świeże ryby. Restauracja, która dostała niedawno rekomendację Slow Food Polska poszła za ciosem.
Jeśli smażony dorsz, to w klasycznej smażalni ryb „Sola” na Czechowie. Jeśli sandacz, to restauracja „Kardamon”. Jeśli labraks z grilla to w „Atrium”. Jeśli polędwica z tuńczyka, to ristorante „Arte del gusto”. Jeśli ryba prosto z morza, to restauracja „Od kuchni”
Rozmowa z Jackiem Szklarkiem, szefem Slow Food Polska.
Jeśli planujesz kupić nowy grill, bo stary zardzewiał, wybierz grill kulisty ze szczelną pokrywą. Sprawdź, czy jego wnętrze zostało pokryte dobra emalią. Postaw na jakość materiałów. Warte uwagi są grille wykonane z żeliwa, ponieważ długo utrzymują ciepło.
Rozmowa z księdzem Mariuszem Lachem, salezjaninem, założycielem, kierownikiem artystycznym i reżyserem Teatru ITP na KUL, który właśnie obchodzi 15 lecie działalności
Początek maja to najlepsza okazja, żeby ruszyć się, na miedzę czy działkę w poszukiwaniu listków, kwiatów i pąków. Po to, żeby nastawić listkówkę i lipówkę, nalewkę na kwiatach jaśminu i pędach sosny
Uwielbiali je Adam Mickiewicz i Bolesław Leśmian. Ordonka jadała je u Berensa w Kazimierzu Dolnym. Właśnie pojawiły się na rynku i w restauracjach. Sezon na szparagi jest bardzo krótki.
Czy można zrobić dobrego burgera w domu? Można - odpowiada Maciej Borucki, który w restauracji Stół i Wół szykuje burgerową rewolucję. Można także zrobić soczysty stek