Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

sulisz

Lista artykułów:

Lubelskie Restaurant Week: 10 najciekawszych dań
Magazyn

Lubelskie Restaurant Week: 10 najciekawszych dań

3 kwietnia startuje w Lublinie, Kazimierzu i Nałęczowie festiwal Lubelskie Restaurant Week. Szacunek dla jedzenia i uważność w restauracji to idea wiosennej edycji. Wybraliśmy dla was 10 najciekawszych dań.

"Podwójne życie Weroniki" w wersji teatralnej. "Nie chcę duplikować filmu"

"Podwójne życie Weroniki" w wersji teatralnej. "Nie chcę duplikować filmu"

Rozmowa z Krzysztofem Rzączyńskim, dyrektorem Teatru Andersena, reżyserem spektaklu „Podwójne życie Weroniki”

Ryba może być na talerzu dziełem sztuki. Oto kompozycja Piotra Huszcza z restauracji Hotelu Piano

Kuchnia na Wielki Post: Najlepsze przepisy na ryby

Post i ryba, złożenie doskonałe. Mamy dobre przepisy. Zapraszamy w nostalgiczną podróż. Zaczynamy od słynnej restauracji Berensa w Kazimierzu.

Spotkanie z Piotrem Markiem. Czwartek, 21 marca o godz. 19 w Centrum Kultury Hades Szeroka. Dokładny program spotkania na stronie postfestiwal.eu - spotkanie i warsztaty są bezpłatne, ale obowiązuje rezerwacja miejsc pod numerem: 607 260 770

Post Festiwal 2019: Ćwiczenia z patrzenia, czyli warsztaty fotografii analogowej

Rozmowa z Piotrem Markiem z Leica Store w Warszawie, który na Post Festiwalu poprowadzi warsztaty z fotografii analogowej.

Stworzyła ulubione miejsce w Lublinie dla miłośników zup. Biłgorajskie korzenie i filozofia gotowania
Lubelskie Ekstra

Stworzyła ulubione miejsce w Lublinie dla miłośników zup. Biłgorajskie korzenie i filozofia gotowania

Kiedy pojawiła się na Noworybnej 2, żeby urządzić pierwszy w mieście restobar z zupami, siedzący na schodkach mieszkańcy pobliskich domów przecierali oczy ze zdziwienia. Wraz z remontem odkrywała historię kamienicy. Przed wojną była tu piekarnia, jeszcze wcześniej synagoga. Pomysł na Ambaras chwycił, dziś Katarzyna po urodzeniu córeczki robi lifting lokalu i znów stanie w kuchni.

Trzy damy lubelskiej kuchni i ich przepisy na oryginalne potrawy
Magazyn

Trzy damy lubelskiej kuchni i ich przepisy na oryginalne potrawy

Trzy damy lubelskiej kuchni. Trzy różne temperamenty. I trzy rodzaje fantastycznej kuchni. Każda z nich jest właścicielką restauracji. Na Dzień Kobiet postanowiły ugotować to, co najlepsze. Agnieszka Filiks polewkę ułańską, Katarzyna Ferańska krem z białych warzyw z wanilią, bekonem i pikantną oliwą, a Dorota Otachel mostek cielęcy po staropolsku

Barbara Chwesiuk

Założycielka i właścicielka firmy Bialcon istniejącej na rynku modowym ponad 20 lat. Dyrektor kreatywna marek Bialcon i Rabarbar, właścicielka Pałacu w Cieleśnicy oraz Manufaktury Cieleśnica. Laureatka licznych nagród, między innymi Lwa Koźmińskiego, Złotej Pętelki, Ambasadora Wschodu, Marki Lubelskiej, Gazeli Biznesu, Dobre bo Bialskie, Wawrzyna Podlasia, Wehikułu Czasu przyznawanego przez Gazetę Prawną, a także Lauru Konserwatorskiego za odrestaurowanie Pałacu w Cieleśnicy
Lubelskie Ekstra

"Romantyczna dusza". Projektantka mody, właścicielka firmy Bialcon o drodze do sukcesu w biznesie

Rozmowa z Barbarą Chwesiuk, projektantką mody, właścicielką firmy Bialcon, dyrektor kreatywną marek Bialcon i Rabarbar, właścicielką Pałacu w Cieleśnicy oraz Manufaktury Cieleśnica.

Obrazy Hanny Szoll w Hades Szeroka
10 marca 2019, 17:00

Obrazy Hanny Szoll w Hades Szeroka

W niedzielę, 10 marca, o 17 w Sali Szerokiej restauracji Hades Szeroka zobaczymy wystawę obrazów olejnych Hanny Szoll, poświęconych pamięci Stanisława Ignacego Witkiewicza i Tadeusza Kantora.

Bez wiary dawno bym zginął. Rozmowa z Jackiem Brzezińskim, aktorem Teatru Provisorium
Magazyn

Bez wiary dawno bym zginął. Rozmowa z Jackiem Brzezińskim, aktorem Teatru Provisorium

Rozmowa z Jackiem Brzezińskim, aktorem Teatru Provisorium, który w tym roku będzie świętował 45 lat pracy artystycznej w zespole.

Czy Tatarzy jedli tatara? Jak zrobić dobrego tatara? Przepisy i porady

Czy Tatarzy jedli tatara? Jak zrobić dobrego tatara? Przepisy i porady

Według legendy to Tatarzy wymyślili befsztyk tatarski. Jeśli to prawda, to nasz lubelski tatar ma tatarskie korzenie. O dobrego tatara w restauracjach trudno, ale jeszcze trudniej zrobić go w domu tak, żeby smakował jak w najlepszej, przedwojennej restauracji.