Na przełomie kwietnia i maja ma ruszyć browar restauracyjny Bierhalle. Właściciel poszukuje ok. 40 osób do pracy.
Właściciel poszukuje teraz rąk do pracy, a konkretnie: kelnerów, kucharzy, ich pomocników, całej kadry kierowniczej oraz piwowarów i ich pomocników. - To w sumie ok. 40 osób. Swoje zgłoszenia można wysyłać na adres praca.lublin@globrest.com - mówi prezes Becz.
Browar ma ruszyć na przełomie kwietnia i maja. W sprzedaży będzie piwo marcowe, weizen i pils. Piwowar Bierhalle nie wyklucza też wprowadzania gatunków sezonowych, jak alt, dunkel, maibock.
Wygląd restauracji ma nawiązywać do bawarskich karczm. Menu dla Bierhalle układa znany szef kuchni Kurt Scheller. W karcie znajdziemy m.in. kurczaka, żeberka, golonkę, pierogi, stek czy kiełbaski. Będą też zupy i sałatki.
Ciekawostka. Warzelnia, czyli serce browaru, jest wykonana ze szkła borokrzemowego. Dzięki temu każdy klient będzie miał możliwość obserwowania procesu zacierania, filtracji, wysładzania.