Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR SULISZ

Lista artykułów:

 (Maciej Kaczanowski)

Benefis Roberta Makłowicza odbędzie się w Lublinie

Pochodzi z rodziny o korzeniach polskich, ukraińskich, ormiańskich, węgierskich i austriackich. Odkrywca wielokulturowych smaków Polski i Europy przyjął zaproszenie od Europejskiego Festiwalu Smaku i będzie świętował benefis w Lublinie.

Oceniamy lubelskie restauracje: Zajazd przy Kominku w Pikulach

Oceniamy lubelskie restauracje: Zajazd przy Kominku w Pikulach

To chyba jedyne miejsce w Polsce, gdzie na golonkę może za jednym razem przyjechać 12 tirów z Budapesztu.

 (Jacek Świerczyński)

Król kabrioletów spod Lublina

Jego BMW 315 Sport z 1934 roku to prawdopodobnie najbardziej znany kabriolet w Polsce. Po filmach \"Vabank” i \"Lata dwudzieste, lata trzydzieste”, kiedy w beemce Jana Milczka zasiadły Elżbieta Zającówna i Grażyna Szapołowska – bezcenne auto jeszcze nabrało wartości. Zresztą trzeba dbać o niego jak o piękną kobietę. Z miłością.

Regina Żyła, nestorka polskich wytwórców nalewek. Jej malinóweczka to obok żurawinówki biłgorajskiej

Lubelskie niebo w gębie: 111 pozycji na Liście Produktów Tradycyjnych

Dziczyzna z Kodnia, szynka z Baranowa nad Wieprzem, fantastyczna kiełbasa z Krzczonowa, zupa cebulowa z Goraja, francuski piróg z Nasutowa, a na deser malinóweczka z Kraśnika. Na Liście Produktów Tradycyjnych mamy już 111 pozycji.

Gryczaki 2013: Wielkie grillowanie na Święcie Kaszy

Gryczaki 2013: Wielkie grillowanie na Święcie Kaszy

W sobotę i niedzielę 10-11 sierpnia 2013 Janów Lubelski będzie kulinarną stolicą Polski. Tegoroczna edycja najsłynniejszego festiwalu kaszy będzie poświęcona grillowaniu.

Karczma Biesiada w Wojciechowie (recenzja)

Karczma Biesiada w Wojciechowie (recenzja)

Cztery gwiazdki za lokalny koloryt i klimat, piękne położenie, kwiaty na skarpie, karkówkę w borowikach i opiekaną golonkę.

Restauracja Gęsia Szyja w Chełmie

Restauracja Gęsia Szyja w Chełmie (recenzja)

Słabo i drogo. Tylko dwie gwiazdki, bo słone ceny zobowiązują.

Warzywne kanapki

Warzywne kanapki. Menu na upały

W upalne dni nabierają znaczenia. Podstawą są grube plasterki ogórka, cukinii, pomidora, kalarepki czy awokado. Taką zieloną kromeczkę warto posolić i doprawić odrobiną pieprzu.

Upalny smak kwasu chlebowego (przepisy)

Upalny smak kwasu chlebowego (przepisy)

Pachnie zbożem, rodzynkami i miodem. Najlepszy pochodzi z Kodnia i można go sobie zrobić w domu. Na bazie kwasu chlebowego powstaje rosyjski chłodnik i mołdawska czorba. Oto niezwykła historia sfermentowanego napoju z chleba, który w upalne dni skutecznie gasi pragnienie.

AKTYWNE ROZTOCZE- ATRAKCJE NA KAŻDY DZIEŃ TYGODNIA (Materiały organizatora)

24 turystyczne hity naszego województwa

5 sierpnia na stronie www.lrot.pl zaczyna się głosowanie internautów na najciekawszy produkt turystyczny naszego województwa.