Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
To młodsza siostra słynnej \"Mandragory”. Dałem namówić się na piękną reklamę na stronie internetowej i przedwojenne smaki Lublina. A tu klapa. Tyle, że w ładnej pozłotce. Trzy gwiazdki.
W sobotę 9 marca do Kazimierza Dolnego przyjadą pasjonatki nalewek z całej Polski. Wezmą udział w konkursie, będą dyskutować o wykorzystaniu nalewek w kuchni. Wymienią się sprawdzonymi przepisami, a my je opublikujemy. Czy nalewka może być przyprawą?
Dziś o godz. 15 w Centrum Promocji Województwa Lubelskiego rozpocznie się kiermasz serów zagrodowych, które robią zawrotną karierę. W Polsce działa już kilkadziesiąt manufaktur serowych, które sprzedają swoje wyroby na kiermaszach i jarmarkach.
Rozmowa z ks. Mieczysławem Puzewiczem, szefem Radia ER.
Panie Boże, lubiłem dżem truskawkowy i ciemną słodycz kobiecego ciała. Jak też wódkę mrożoną, śledzie w oliwie – napisał w wierszu „Wyznanie” Czesław Miłosz. Śledź w roli zakąski to klasyka narodowej polskiej kuchni. Ale także symbol postu.
Jeśli lubicie zabawę ciepło zimno, polecamy restaurację Magia na Starym Mieście. Z wierzchu golonka jest gorąca, w środku zimna. Gdyby taka sytuacja zdarzyła się w przydrożnym barze, gdzie golonkę wyjmuje się z zamrażarki i wrzuca do mikrofali, to ok. Ale w restauracji polecanej przez miasto Lublin?
W sobotę, 9 lutego, w Domu Architekta SARP w Kazimierzu zagra większość zespołów, które kiedykolwiek wystąpiły na deskach \"Fryzjera”. Jan Wołek poprowadzi aukcję obrazów. Nadzwyczajna impreza ma na celu pomoc rodzinie Roberta Sulkiewicza po pożarze Knajpy U Fryzjera.
Delikatny, rozpływający się w ustach serek Bieluch produkowany według tajemnej receptury przez Spółdzielnię Mleczarską Bieluch w Chełmie pozwoli wam zrealizować w kuchni każde marzenie. Na przykład zrobić bliskiej osobie śniadanie i powiedzieć: Tak cię kocham, że zrobiłem ci twarożek.
Rozmowa z prof. Jarosławem Dumanowskim z Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu, kierownikiem Centrum Badań nad Historią i Kulturą Wyżywienia.
Wszystko wskazuje na to, że Chińczycy nie tylko wymyślili proch i porcelanę, ale także ketchup. Wśród produktów zgłoszonych do naszego konkursu jest właśnie wyśmienity keczup, produkowany w Parczewie.