Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Najpierw zakochał się w Basi. Potem zostawił Szwajcarię dla Zamościa. Zbudował dom w Bondyrzu i jest szczęśliwy. Dlaczego? – Kiedy pierwszy raz zobaczyłem Zamość, zobaczyłem miasto jak z bajki. Nie wiedziałem, że włoski architekt zaprojektował je jako miasto idealne – mówi Thomas Held
Żeby się nauczyć robić najsłynniejszy przysmak ze Szwajcarii pojechaliśmy z Moniką Januszek z Radia Lublin do restauracji \"Swiss grll\" w Zamościu, gdzie gotuje Thomas Held
Rozmowa z Benonem Bujnowskim z Młodzieżowego Domu Kultury nr 2 w Lublinie
Chłodny chłodnik to najlepszy sposób na przetrwanie upałów. Podajemy kilka przepisów na orzeźwiające zupy.
Cukiernia Williams w Jastkowie słynie z czekoladowego tortu na gruszkach. Gruszki Williamsa to ogrodowa arystokracja. To na ich bazie Andrzej Ochal, lekarz z Jastkowa zaprojektował tort.
Z serem fetą. Prosta w przyrządzeniu, zaskakuje smakiem. Polecamy także fasolkę po prowansalsku.
Aż czterech dowódców Dywizjonu 303 było związanych z Lubelszczyzną. W czwartek o 12 ich rodziny spotkają się na wystawie fotograficznej.
Rozmowa z prof. Kazimierzem Głowniakiem, kierownikiem Katedry i Zakładu Farmakognozji z Pracownią Roślin Leczniczych przy Uniwersytecie Medycznym w Lublinie.
Kucharze z zamku w Baranowie Sandomierskim wygrali I Mistrzostwa Pierogowe w Bychawie. Fantastyczne pierogi z lina zwaliły z nóg jury, któremu przewodniczył Waldemar Hołówka z Fundacji Klubu Szefów Kuchni.
Rozmowa ze Stevem Austenem, menedżerem kultury i współtwórcą obchodów Europejskiej Stolicy Kultury 1987 w Amsterdamie.