Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR SULISZ

Lista artykułów:

Znany rugbysta i jego sposób na zdrowy styl życia. "Nigdy nie jest za późno na aktywność"
Magazyn

Znany rugbysta i jego sposób na zdrowy styl życia. "Nigdy nie jest za późno na aktywność"

Jeden z najlepszych polskich zawodników w rugby, który grał w lidze francuskiej i norweskiej, wielokrotny mistrz polski chce uczyć zdrowego stylu życia. W domu w Konopnicy wymyślił i zbudował w ogrodzie ścieżkę zdrowia. Obok niej, w wolierze mieszkają araukany. Kurki bez ogona, za to z baczkami i bokobrodami. Znoszą kolorowe jajka jak malowanie.

Spróbują odtworzyć smak "Wesela". Dań spróbuje wnuczka Wyspiańskiego

Spróbują odtworzyć smak "Wesela". Dań spróbuje wnuczka Wyspiańskiego

Uczta w podkrakowskich Bronowicach to jedno z najważniejszych wydarzeń kulinarnych w polskiej literaturze. Ciekawe, że Stanisław Wyspiański w „Weselu” nie napisał ani słowa o tym, co jedli goście na weselu poety Lucjana Rydla, który pojął za żonę Jadwigę Mikołajczykównę. W czwartek 22 listopada w restauracji 2 PI ER szef spróbuje odtworzyć smak Wesela spróbuje odtworzyć smak Wesela. Najważniejszym gościem, który spróbuje dań będzie Dorota Zapędowska Wyspiańska, wnuczka poety

Marek Panek: Zrazy koronne z kozibrodą

To mięso jest zdrowe i coraz bardziej popularne. Co można przyrządzić z jagnięciny? [przepisy]

Jagnięcina cieszy się coraz większym zainteresowaniem Polaków. W restauracjach w całym kraju pojawia się jagnięcina uhruska z naszego regionu. Podpowiadamy, co zrobić z tego smacznego i bardzo zdrowego mięsa

W Lublinie jak w Krakowie. Bracia Grimm dla dorosłych [recenzja]
teatr
galeria

W Lublinie jak w Krakowie. Bracia Grimm dla dorosłych [recenzja]

Bardzo dobry spektakl w Teatrze im. Juliusza Osterwy. To wielka radość, że w Lublinie powstają przedstawienia jak w Warszawie, Krakowie, Poznaniu czy Wrocławiu.

Artur Kocięcki: Umarłem, żeby przywołać poetę Jana z Czarnolasu
MAGAZYN

Artur Kocięcki: Umarłem, żeby przywołać poetę Jana z Czarnolasu

Film, w którym zagrał także Lublin, dostał nagrodę Złotego Delfina na Cannes Corporate Media and TV Awards. To jeden z największych na świecie festiwali, na którym najlepsze filmy, dokumenty i produkcje telewizyjne zdobywają nagrody Złotego, Srebrnego i Czarnego Delfina w poszczególnych kategoriach „Lament VII” nagrodzono Złotym Delfinem w kategorii „Styl życia, sztuka, muzyka i kultura”. Rozmowa z Arturem Kocięckim, który zagrał poetę w filmie Damiana Bieńka „Jan Kochanowski. Lament VIII”.

Poczuj jesień w kuchni. Przepisy na dania z dyni, grzybów i innych warzyw

Poczuj jesień w kuchni. Przepisy na dania z dyni, grzybów i innych warzyw

Na domowych talerzach robi się bardziej kolorowo. Mięsa jakby mniej, za to faszerowanej papryki dużo. Półki w kuchni zaczynają zajmować marynaty i pikle. W spiżarce wiszą warkocze z czosnku i suszone grzyby. Jesień syci nas pełnią smaków

Obsada jest doskonała. Możemy się spodziewać teatralnej „petardy”
galeria

Ćwiczenie z okrucieństwa. Bracia Grimm dla dorosłych w Teatrze Osterwy [zdjęcia]

Justyna Janowska, nowa aktorka w Teatrze Osterwy, zagra jedną z najważniejszych ról w nowym spektaklu „Bracia Grimm dla dorosłych”. Scena, którą zobaczyliśmy na próbie, wciska w fotel. Choć przemoc i brutalność realizatorzy chcą pokazać w białych rękawiczkach, to spektakl będzie walił w łeb.

Szef wszystkich szefów. Przepis na zwycięskie danie na obiad lubelski
Lubelskie Ekstra
galeria

Szef wszystkich szefów. Przepis na zwycięskie danie na obiad lubelski

Tadeusz Węcławik wygrał prestiżowy konkurs Good Chef 2018 na Europejskim Festiwalu Smaku. Pokonał konkurentów w wielkim stylu - mówi niemiecki kucharz Wolfgang Menge, który wraz z polskimi sędziami oceniał pracę mistrzów kuchni.

Kuba Piętowski, szef kuchni restauracji 2 PI ER szykuje na festiwal zjawiskowe carpaccio z borowików z serem Bursztyn, filet z leszcza oraz sernik dyniowy z lodami śliwkowymi

Lublin Restaurant Week. Gdzie warto zjeść? Podpowiadamy

Najlepsi szefowie kuchni zabiorą was w kulinarną podróż. A smaki festiwalowych dań: do bliskich i dalekich zakątków świata. Tegoroczna edycja Restaurant Week zaczyna się już 17 października

Idealny wstęp do niedzielnego obiadu. Podpowiadamy co zaostrzy apetyt
Przepisy

Idealny wstęp do niedzielnego obiadu. Podpowiadamy co zaostrzy apetyt

Są doskonałym wstępem do uroczystego obiadu czy domowej kolacji. Zaostrzają apetyt i zawierają w sobie esencję polskich smaków