Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR SULISZ

Lista artykułów:

Dla dużych i małych w Andersenie

Dla dużych i małych w Andersenie

W sobotę o 18 w Teatrze Andersena (Scena dla dorosłych) możecie zobaczyć spektakl Jana Wilkowskiego „Spowiedź w drewnie” w reżyserii Michała Zgieta, który wciela się w postać Stacha, wiejskiego rzeźbiarza.

 (Jacek Świerczyński)

Kucharz wrócił na Teneryfę, jego przepisy zostaną w Lublinie

Przez kilka lat prowadził w Lublinie hiszpańską restaurację zapraszając mieszkańców Lublina w kulinarny świat pełen kolorów i smaków. Pobudzał wyobraźnię, uczył gotować, wprowadził modę na tapas, owoce morza i słynne rabo de toro. Misja skończona, Ismael Hernández wrócił do rodzinnej Teneryfy. Jego przepisy zostaną, Lublin będzie długo miał hiszpański smak.

Restauracja "U Hanysa” w Miłocinie (recenzja)

Restauracja "U Hanysa” w Miłocinie (recenzja)

Jak ja się cieszę, kiedy na kulinarnej mapie naszego regionu powstają restauracje z kuchnią, której wcześniej nie było. Tak się stało w Miłocinie, gdzie można popróbować śląskich potraw: zawiesistych zup, klusek śląskich, \"czornych”, modrej kapusty i dobrych mięs.

Restauracja Siwy Dym w Celejowie

Restauracja Siwy Dym w Celejowie (recenzja)

Żołądki z borowikami, jakich nigdzie nie znajdziecie. Kociołek gulaszowej na dziczyźnie tak smakowity, że pomimo ogromnej porcji nie oddam nikomu. Z drugiej strony gęś bez polotu i okoń morski wysuszony w piecu. I jak tu kochać Siwy Dym?

 (Maciej Kaczanowski)

O, kurczę pieczone (przepisy)

Kuchnia staropolska aż skrzy się od przepisów i sztuczek na pieczone kurczęta, doprawiane cynamonem, pieprzem, goździkami, skórką cytrynową, jałowcem i majerankiem. Skoro to tak wdzięczny temat, dlaczego nie skorzystać z dawnych sztuczek?

"When the mountain changed it's clothing”

Konfrontacje Teatralne: Wielkie widowisko na zakończenie

Jeszcze są bilety na przedstawienie \"When the mountain changed it\'s clothing”, które w sobotę 19 października o 19 rozpocznie się w hali Targów Lublin przy Dworcowej 11.

Restauracja Rarytas w Piaskach (recenzja)

Restauracja Rarytas w Piaskach (recenzja)

Nie da się ukryć, że do restauracji \"Rarytas” jechałem z wielkim sentymentem. Sentyment ów wziął się stąd, że w czasach studenckich jadłem tam flaki, które wymyślił i doprawiał Ryszard Sieczkarz. Człowiek, który stworzył legendę \"Rarytasu”. Dziś \"Rarytas”, starannie odnowiony, w eleganckich szarościach kusi kartą. I legendą.

Grzyby smażymy na sklarowanym maśle i doprawiamy słodką, deserową śmietanką
 (Maciej Kaczanowski)

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Polowanie na kanie

Wreszcie mamy wysyp grzybów. Wystarczy pojechać do Karczmisk i ruszyć w kierunku Chodlika, gdzie prawdziwki można zbierać koszami. Pod Kraśnikiem pełno gąsek, w okolicy Janowa Lubelskiego jeszcze traficie na rydze. W okolicy Zaklikowa upolujecie ogromne kanie, które smakują jak schabowe.

Popiełuszko, Teatr Polski im. Hieronima Konieczki (Materiały organizatora)

Konfrontacje Teatralne 2013. Cukierków w przerwie nie będzie

Legendarny Teatr Ósmego Dnia i teatr muzyczny Heinera Goebbelsa. Rozpoczynające się w sobotę Konfrontacje Teatralne będą zachwycać i prowokować do rozmowy. Koniec z konwencją i nudną wygodą – zapowiadają organizatorzy.

Restauracja Hotelu Lwów w Lublinie (recenzja)

Restauracja Hotelu Lwów w Lublinie (recenzja)

To jedyne miejsce w Lublinie, gdzie można skosztować sporo dań kuchni ukraińskiej. I choć sało tylko imituje sało, a pielmieni dopiero szukają swojego smaku, to można tam naprawdę dobrze zjeść.