Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR Sulisz

Lista artykułów:

Szpinak (Maciej Kaczanowski)

Szpinakowy smak. Przepisy na potrawy ze szpinaku

Kiedyś kojarzył się Polakom z koszmarem dzieciństwa, kiedy w stołówce na zielonej brei sadziło się jajko. Dziś młody szpinak jest modny i na topie. Występuje w sałatkach, zupie, pierożkach i naleśnikach. Na szpinakowej pierzynce podaje się drób i ryby.

 (Waldemar Sulisz)

Restauracja Stary Młyn w Bełżycach (recenzja)

Z radością wręczamy 4 gwiazdki tej rodzinnej restauracji. Za świeże, pachnące dania przygotowane w oparciu o lokalne produkty oraz wielką historię małego młyna.

Wspaniałą potrawę wywodzącą się z barokowej kuchni przygotował Kazimierz Żyszkiewicz z Zajazdu Wince

Złota Łuska. Pierwszy festiwal ryb słodkowodnych

Korona z karpia, gołąbki z sandacza, pulpety z okonia w mandarynkowej galarecie, lin z doliny Zielawy, sum poleski z plackami z kiszonej kapusty. To tylko niektóre z rybnych przysmaków, których spróbujecie już 23 czerwca na dziedzińcu przed pałacem Sanguszków w Lubartowie. Pierwszy na Lubelszczyźnie festiwal ryb słodkowodnych \"Złota Łuska” zapowiada się smakowicie.

Zajazd Alfred w Wysokiem (recenzja)

Zajazd Alfred w Wysokiem (recenzja)

Zajazd Alfred jest uroczym miejscem wypełnionym zapachem typowo staropolskich potraw – czytamy na stronie rozłożystego zajazdu położonego w Wysokiem, przy trasie na Lublin.

Smak lubelskiego chłodnika. Sprawdź przepisy

Smak lubelskiego chłodnika. Sprawdź przepisy

Wystarczy botwinka, szczypior, koperek, młode ogórki i kwaśne mleko. Adam Mickiewicz opisał go w \"Panu Tadeuszu”, każąc podawać chołodziec litewski po wódce. Ale chłodnik można zrobić z pomidorów. Albo – jak w hiszpańskiej gazpacho – z migdałów, czosnku i oliwy. A nawet z sałaty.

Spektakl jest grany przed sceną w specjalnej klatce zbudowanej z metalowych łóżek. (DOROTA AWIORKO-K

Polak, diabeł i biskup w Teatrze Osterwy

W sobotę 25 maja o 19 w Teatrze Osterwy premiera kontrowersyjnej sztuki Pawła Demirskiego \"Był sobie Polak, Polak, Polak i diabeł”.

Remigiusz Brzyk (Dorota Awiorko-Klimek)

Remigiusz Brzyk o spektaklu "Był sobie Polak, Polak, Polak i diabeł”

Rozmowa Z Remigiuszem Brzykiem, reżyserem i scenografem sobotniej premiery \"Był sobie Polak, Polak, Polak i diabeł” w Teatrze Osterwy.

 (Dorota Awiorko-Klimek)
galeria

„Był sobie Polak, Polak, Polak i diabeł” w Teatrze Osterwy (zdjęcia)

W heroicznych walkach narodu polskiego wszystkie sztachety zostały zużyte – to podtytuł mocno skandalizującej sztuki Pawła Demirskiego „Był sobie Polak, Polak, Polak i diabeł”, której premiera odbędzie się w sobotę 25 maja w lubelskim Teatrze Osterwy.

Na lepkiej cieczy wytwarzanej przez kwiaty rosiczki w średniowieczu wytwarzano eliksiry, będące pier

Smak kwiatów

W niedzielę 19 maja na IX Targach Ogrodniczych Agnieszka Filiks przyrządzi trzy dania z kwiatów. Spróbujecie sałatki z majowymi bzami, płatków róż w cieście curry i kalinowych kwiatów z serem kozim. A na deser sery z miodem akacjowym

Restauracja "Na Prowincji” w Bochotnicy Kolonii (recenzja)

Restauracja "Na Prowincji” w Bochotnicy Kolonii (recenzja)

O restauracji, której nazwa chwyta za serce, dowiedziałem się od znajomych, którzy mieli jeść tam wybitnie dobre szaszłyki, reklamowane jako specjalność szefa kuchni. I choć mam swoje ulubione miejsce z szaszłykami w przydrożnym barze w Lublinie, to dobra opinia zadziałała.