Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Najpierw przeniósł cerkiew z Tarnoszyna do Lublina. Potem Matkę Boską Korczmińską z Polski na Ukrainę.
Ryby są na fali. Gotowanie na parze też. Razem z Magdą Fijałkowską z Radia Lublin i Leną Gąsiorowską przetestowaliśmy sandacza, solę i dorszyka. Niech się chowa schabowy a golonka idzie spać!
Czy mięso gotowane na parze może być pyszne? W ciągu 30 minut zrobiliśmy z Leną Gąsiorowską ziołową pierś z kurczaka. Podaliśmy ją z warzywami z wody. I sosem brzoskwiniowym. To zdrowe i smaczne danie zrobiliśmy bez grama soli!
Podczas świątecznych zakupów natchnąłem się na orzeszki macadamia. Ten przysmak Aborygenów o niebo lepszy od naszych orzechów laskowych jada się na surowo, podpieka, używa do panierki, otacza w czekoladzie i dodaje do ciast.
Zmarł w czwartek w Izabelinie na skutek ciężkiej niewydolności układu krążenia. Miał 48 lat. Z wykształcenia historyk skończył podyplomowe studia gastronomiczne w USA.
Do najserdeczniejszego dnia w roku, kiedy zasiądziemy z najbliższymi przy wigilijnym stole zostało tak niewiele. Choinka pachnie i się stroi. Z kuchni dochodzi aromat suszonych grzybów. W spiżarni wisi kiełbasa wędzona w wiśniowym dymie.
Rozmowa z prof. Wiesławem Kamińskim, fizykiem z UMCS.
Gdyby zrobić ranking lubelskich szopek najchętniej odwiedzanych przed wojną w Lublinie – w pierwszej trójce znalazłby się kościół bernardyński, Kapucynów i Św. Ducha.
Najpierw trzeba zrobić kurę. Na amortyzowanych kołach od malucha, z hamulcem postojowym. Potem kura musi przejść test na trasie z Niedrzwicy do Lublina. A jak się zrobi kurę, to można robić farę
Najważniejsza zasada: im więcej gatunków wędlin i mięsa, tym bigos smaczniejszy!