Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Światowa Organizacja Zdrowia bije na alarm. Grozi nam epidemia otyłości. Otyłość powoduje wiele chorób. Skąd się bierze? Zjadamy za dużo kalorii, za mało spalamy.
To jedno z najlepszych przedstawień w lubelskich teatrach w ciągu ostatnich lat. Pani Bovary w reżyserii Kuby Kowalskiego idzie łeb w łeb z najciekawszymi spektaklami prezentowanymi pod marką Centrum Kultury i Teatru Starego. Mało tego, idzie łeb w łeb z najciekawszymi przedstawieniami w Krakowie, Warszawie, Poznaniu czy Wrocławiu. A nawet niektóre przewyższa.
Pokazy najlepszych szefów kuchni, warsztaty gotowania dla dzieci, tradycyjne dania wigilijne i świąteczne. Kartacze na ciepło, pierogi, sery i wędliny. Ormiański grill i wędzarka. 18 grudnia na Starym Mieście w Lublinie zacznie się Bożonarodzeniowy Festiwal Smaku
Rozmowa z Kubą Kowalskim, reżyserem spektaklu „Pani Bovary” w Teatrze Osterwy.
W niedzielę, 6 grudnia o godzinie 11.30 arcybiskup Stanisław Budzik wprowadzi do kościoła św. Mikołaja na Czwartku niezwykłe relikwie. To najważniejsze wydarzenie corocznego odpustu, któremu po raz pierwszy towarzyszy Jarmark św. Mikołaja.
W sobotę 5 grudnia w Teatrze Osterwy premiera spektaklu „Pani Bovary”. Reżyseruje Kuba Kowalski, uczeń Krystiana Lupy.
Okręt piwnej rewolucji zatrzyma się w sobotę i niedzielę w Lublinie. Z okazji Lubelskich Targów Piw Rzemieślniczych mamy dla was przepisy na potrawy z piwem. Od słynnej zupy, przez białą kiełbasę w piwie, golonkę, żeberko i słodkie racuchy z jabłkami.
Cudze chwalicie, swego nie znacie, sami nie wiecie, co posiadacie – ta słynna maksyma co prawda z biegiem czasu coraz bardziej traci na znaczeniu, bo klienci po okresie zachłyśnięcia się produktami tanimi, ale nie zawsze wysokiej jakości, powracają do lokalnych, dobrze im znanych marek, ale warto cały czas przypominać, że nie ma nic lepszego jak dobra żywność pochodząca od lokalnych, sprawdzonych producentów
Rozgrzewają, są pożywne, dodają energii. Często potrafią zastąpić drugie danie. Pachną smakiem dzieciństwa. Oto najlepsze zupy z naszego regionu
Gdzie w Lublinie można zjeść dobrego, tradycyjnego schaboszczaka po lubelsku? Oto nasz subiektywny ranking. Jak zwykle w porządku alfabetycznym