Restauracja Szwedzki Stół (al. Spółdzielczości Pracy 88/56) zaprasza na weekendowe warsztaty kulinarne o tematyce wielkanocnej. Zajęcia dedykowane są dzieciom i odbędą się w sobotę i niedzielę o godz. 11.
W sobotę organizatorzy zapraszają na warsztaty, podczas których dzieci dowiedzą się jak przygotować pyszne farsze do jaj wielkanocnych oraz poznają tajniki barwienia wydmuszek do przygotowania pięknych pisanek. Zajęcia prowadzone będą przez dietetyka.
Z kolei w niedzielę coś dla łasuchów, czyli warsztaty pt. "Wielkanocne słodkości". Te zajęcia odbędą się dwukrotnie: o godz. 11 i 14. - Wraz z naszymi Małymi Kucharzami nauczymy się przygotowywać pyszne łakocie w postaci małych mazurków oraz biszkoptowych roladek z kremowym nadzieniem - zachęcają organizatorzy.
Na zajęcia obowiązują bilety dostępne na platformie biletyna.pl.