Ormiański kebab, stek, dorada. A może golonka, grillowany karp z wędzarki, arbuz z musem jogurtowym? W Lublinie i regionie jest kilkanaście bardzo ciekawych miejsc, gdzie potrawy przyrządza się na grillu węglowym, elektrycznym, a nawet ruszcie opalanym dębem. Oto nasz subiektywny wybór pięciu miejsc w Lublinie i pięciu w regionie
Grill grillowi nierówny. Inaczej smakuje mięso opalane drewnem w przydrożnym zajeździe, inaczej przyrządzone na profesjonalnym grillu restauracyjnym, gdzie także pali się na przykład dębem. Jeszcze inaczej ze specjalistycznego grilla gazowego czy elektrycznego.
Zawsze chodzi o świeże składniki, dobrą marynatę i najważniejsze: kucharza, który za grillem stoi.
A jeżeli macie swoje ulubione miejsca, to dopisujcie je w komentarzach pod artykułem.
Oto nasz subiektywny wybór pięciu miejsc w Lublinie i pięciu w regionie: