Kiedy pojawiają się w restauracji - właściciele drżą. Ich werdykt może lokal rozsławić lub zniszczyć.
o godz. 20.
Mamy dla naszych Czytelników niespodziankę. Jutro w Alchemii będziemy rozdawać książki z serii "Nowoczesna kuchnia polska” dwóch naszych gości. Będzie można z autorami porozmawiać i wziąć autograf. - W Lublinie mam przyjaciół. Jestem fanem piroga biłgorajskiego - mówi Piotr Bikont. - A ja lubię kluski żydowskie z Piask. I orzechówkę z Pułankowic - śmieje się Robert Makłowicz.
Wcześniej, o godz. 18 w tym samym miejscu najbardziej znani polscy smakosze wezmą udział w III Ogólnopolskim Święcie Śledzia. Restauracja, która zrobi najlepsze śledzie - dostanie od Dziennika Wschodniego "Złotą łyżkę”.
Będą też obrazy dedykowane śledziowi.
Pokażą je: Marek Andała, Marta Andała, Barbara Bałdyga, Paweł Boruch, Cezary Garbowicz, Romuald Kołodziej, Jacek Kwiatkowski, Grzegorz Dobiesław Mazurek, Leszek Mądzik, Bartłomiej Michałowski, Andrzej Rzepkowski i Piotr Żółkiewski. Kuratorem wystawy jest Zbigniew Lemiech z Wydawnictwa - Drukarni L-Print. Będzie można oglądać ją codziennie od 10 do 17.