Hotel jest już gotowy i czeka na pierwszych gości. Ci pojawią się tutaj już jutro. W weekend w Carskich Koszarach zajętych będzie na pewno 13 pokoi. – To będą goście z całej Europy – zapewnia uradowany Krzysztof Ostasz, dyrektor Hotelu Carskie Koszary, który powstał przy ul. Koszary 11 w Zamościu.
Nowy obiekt powstał w rekordowo krótkim czasie, bo realizacja inwestycji trwała niespełna rok. Carskie Koszary funkcjonują w rozbudowanym i zaadaptowanym na potrzeby hotelu jednego z budynków kompleksu dawnych koszar.
Teraz na piętrze obiektu są 22 pokoje z 45 miejscami noclegowymi (w opcji turystycznej można wygospodarować 50 miejsc). W tym jest jeden apartament, jeden pokój rodzinny 3-osobowy oraz dwadzieścia pokoi 1 i 2-osobowych.
Wszystkie, jak zapewniają gospodarze, są nowocześnie urządzone i wyposażone m.in. TV Sat, Internet i telefon. Na parterze znalazło się natomiast miejsce na klimatyzowaną restaurację na 100 miejsc, z salą bankietowo-szkoleniową na 50 miejsc.
– Restauracja będzie w pełnym zakresie otwarta 13 sierpnia. Planujemy wtedy wieczór z drobnymi upominkami. Ale oficjalna uroczystość z tej okazji planujemy na początek września – dodaje Ostasz.
Przy hotelu jest także letni ogródek oraz monitorowany parking. Obiekt ma oferować usługi na poziomie trzygwiazdkowym. Ceny będą podobno "ekonomiczne”.