Cydr Lubelski – pod taką nazwą Ambra wprowadza na rynek pierwszy polski cydr produkowany na skalę przemysłową. A Pszczółka proponuje cukierki z mentolem.
– Produkcja cydru to w dużej mierze odpowiedź na stopniowe zmiany zachodzące w obszarze kultury picia alkoholu oraz na potrzeby samych konsumentów, którzy chętnie wybierają lżejsze trunki o mniejszej zawartości alkoholu. Coraz bardziej doceniają również regionalne produkty, wyróżniające się unikatowym charakterem i w tych założeniach upatrujemy sukces rynkowy Cydru Lubelskiego – powiedziała portalowi Katarzyna Brodowska, senior brand manager Ambry.
Nowy produkt wprowadza na rynek także Fabryka Cukierków "Pszczółka” z Lublina. Cukierki "Blue Ice”, nadziewane karmelki o odświeżającym smaku, zostały skomponowane specjalnie na wakacyjne upały. Dzięki zawartości mentolu cukierki mają lodowy posmak i powodują przyjemne uczucie ochłodzenia – zapewnia spółka.