Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Konrad Gaca był autorem „Programu Mądrego Odchudzania GACA SYSTEM”
galeria

Konrad Gaca nie żyje. "Zdolny człowiek", "Mogę powiedzieć, że zmienił moje życie"

W czwartek rano w swoim domu pod Lublinem zmarł nagle Konrad Gaca, znany promotor zdrowego stylu życia i właściciel kilku salonów fitness. Miał zaledwie 42 lata

Jagnięcina Uhruska. Wyśmienity smak z naszego regionu [7 przepisów]

Jagnięcina Uhruska. Wyśmienity smak z naszego regionu [7 przepisów]

Jagnięcina uhruska robi karierę w Polsce. Wyśmienity smak mięsa z naszego regionu zdobywa serca szefów kuchni najlepszych restauracji w Polsce. To kolejny, po wieprzowinie rasy puławskiej i gęsi biłgorajskiej kulinarny przebój lubelskiej gastronomii

Robert Gajos, starszy kucharz z restauracji BelEtage IBB Grand Hotel Lublinianka na talerzu połączył kurki z jagnięciną. Ale wcześniej podlał je koniakiem
Kuchnia

Kurka na talerzu. Najlepsze przepisy na potrawy z kurkami

Grzybów było w bród: chłopcy biorą krasnolice, Tyle w pieśniach litewskich sławione lisice - pisał o kurkach w „Panu Tadeuszu” Adam Mickiewicz. Ciekawe, że te po borowikach najbardziej cenione grzyby, praktycznie nie występują w przedwojennych książkach kucharskich. Ale w najlepszych restauracjach Lublina tak. Na przykład w postaci jesiotra w śmietanie z kurkami.

Karol Zając, szef kuchni restauracji Ego w Hotelu Alter przygotował holiszki z farszem z kaszy, macy, rodzynek w mocnym sosie pomidorowym
Magazyn

Kuchnia na Carnaval Sztukmistrzów. Kulinarne akrobacje w restauracjach w Lublinie

Czy w ślad za wyczynami podniebnych akrobatów pójdą szefowie kuchni w Lublinie? Marek Panek z Hades Szeroka szykuje placki Szukmistrza. Karo Zając, szef Restauracji Ego w Hotelu Alter wprowadza do menu karnawałową potrawę: Holiszki Singera

Trzeba być autorytetem. Wtedy ludzie mają respekt, cenią cię za odwagę w podejmowaniu decyzji, jak trzeba pójdą za tobą w ogień – mówi Agnieszka Filiks
Złota Setka

Od pasji po rodzinny biznes. Hotelarskie marzenia szefowej kuchni

Kiedy w 2001 roku gotowała dla prezydentów Kuczmy i Kwaśniewskiego w Kazimierzu Dolnym, ani nie przypuszczała, że w 2017 roku otworzy w Nałęczowie rodzinną restaurację i hotel. A na łamach prestiżowego „The Huffington Post” Fabio Parasecoli, jeden z najsłynniejszych historyków jedzenia, napisze o jej wielkim talencie.

Marcin Choina z restauracji Szczupak LubLin: Naszą specjalnością są świeże ryby, gwarantujemy wyjątkowy smak i zdrowie na talerzu
galeria

Gdzie zjeść dobrą i świeżą rybę w Lublinie i regionie? Ranking TOP 7 restauracji

Bar Pod Pstrągiem w Prawiednikach czy restauracja Pustelnia koło Opola Lubelskiego? A może swojska Krężniczanka? Albo Złota Rybka w Garbowie? Podpowiadamy, gdzie można w Lublinie i w regionie wybrać się na świeżą i dobrą rybę.

Italia, makarony i powrót do Lublina. Z miłości
Lubelskie Ekstra

Italia, makarony i powrót do Lublina. Z miłości

Jeśli coś robisz z miłością i pasją, nie wiesz, że pracujesz - mówi Iwona Baruk, właścicielka i szefowa kuchni w restauracji Atrium. Przez kilka lat uczyła się gotować we Włoszech. Miała tam zostać, ale do Lublina wróciła z miłości. Do męża. Dziś po mistrzowsku przyrządza makarony, ryby i owoce morza oraz desery.

Tamari i Ucza Miqelashvili. - Tamari jest piekarzem i kucharką, odpowiada za wypieki, chinkali i desery. Ja robię nadzienia, mięsa, zapiekanki - mówi Ucza Miqelashvili

Smak Kaukazu w Poniatowej

Lada dzień w gruzińskiej restauracji Smak Kaukazu w Poniatowej ruszy gliniany piec tone, w którym pieczenie placków jest wyczynową gimnastyką. Tamari i Ucza Miqelashvili będą musieli „zanurkować” do pieca i równomiernie przykleić ciasto

Dr hab. n. farm. Agnieszka Ludwiczuk
Adiunkt w Katedrze i Zakładzie Farmakognozji z Pracownią Roślin Leczniczych UM w Lublinie. Absolwentka chemii UMCS w Lublinie. Specjalność: farmakognozja, analiza fitochemiczna. Zajmuje się badaniem składu chemicznego ziół oraz badaniem aktywności biologicznej ziół i ich składników. Pasjonuje się wątrobowcami, jedną z najmniej znanych grup roślin z gromady mszaków
ROZMOWA

Melisa na trawienie, głóg na serce. Jakie zioła warto mieć w ogrodzie i w apteczce?

Rozmowa z dr hab. Agnieszką Ludwiczuk z Katedry i Zakładu Farmakognozji z Pracownią Roślin Leczniczych Uniwersytetu Medycznego w Lublinie

Dzięki czereśniom możesz skutecznie odkwasić organizm i podkręcić przemianę materii

Czereśnie, a może wiśnie? Na zupę, pierogi i tartę. Dzięki nim podkręcisz przemianę materii

Czereśnie najlepsze są prosto z drzewa. Następnie w pierogach. Wiśnie najlepsze są w barszczu i wiśniówce. Ale możliwości jest więcej. Pierogi z jagodami zachwycą smakoszy. Owocowe obiady smakują latem wybornie