Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Czeburieki w Piaskach, dolma w Nałęczowie

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Czeburieki w Piaskach, dolma w Nałęczowie

Na kulinarnej mapie Lublina i okolic robi się całkiem międzynarodowo. W menu pojawiają się potrawy innych narodów, powstają też nowe restauracje serwujące międzynarodową kuchnię. Najczęściej małe, kameralne i rodzinne, co może gwarantować dobre jedzenie

Weekend może być słoneczny. To ostatnia okazja na grilla?

Weekend może być słoneczny. To ostatnia okazja na grilla?

Weekend może być słoneczny. To ostatnia okazja na jesienny grill, kiełbasę z wędzarki lub wypad z koszykiem pełnym smaków nad wodę.

Ojciec Wacław Oszajca w Teatrze Starym

Ojciec Wacław Oszajca w Teatrze Starym

W czwartek 30 października o godz. 18 w Teatrze Starym w Lublinie odbędzie się wernisaż literacki o. Wacława Oszajcy, poety związanego z Lublinem, uważanego za następcę ks. Jana Twardowskiego.

Przepisy kulinarne. Rybka zwana doradą

Przepisy kulinarne. Rybka zwana doradą

W Chorwacji jest królową mórz. Włosi doradę uwielbiają. Stoi za nią wielka tradycja. W starożytnej Grecji ofiarowano ją bogini miłości Afrodycie. Ma wyśmienite mięso, można ją kupić w markecie. Choć jest pożądanym przysmakiem, w lubelskich restauracjach spotkać ją trudno. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby ją przyrządzić w domu.

Orientalny smak Lublina

Orientalny smak Lublina

Bartosz Gajdzik robi najlepszy hummus w Lublinie. Wygrał pierwszy w mieście konkurs na słynną orientalną potrawę z cieciorki, który 8 października odbył się w restauracji Hades Szeroka. Na pomysł wpadła Tal Schwartz z Izraela, wolontariuszka w Ośrodku Brama Grodzka-Teatr NN

Przepisy kulinarne: Siedem pysznych dań z kurczaka

Przepisy kulinarne: Siedem pysznych dań z kurczaka

Skrzydełko czy udka? To chyba najsmaczniejszy dylemat w polskiej kuchni. Kurczak króluje w niej niepodzielnie. Dania z kurczaka spotkacie w każdej restauracji. Oto 7 pomysłów na obiad z kurczakiem w roli głównej.

Kulinarne pożegnanie. Dama i Grześ ze Złotopolskich

Kulinarne pożegnanie. Dama i Grześ ze Złotopolskich

Hanna Szymanderska, autorka kilkudziesięciu książek kucharskich i Grzegorz Komendarek, kucharz z serialu "Złotopolscy, zginęli tragicznie w wypadku samochodowym.

Smak Wisznic. Dania z dyni

Smak Wisznic. Dania z dyni

Złota jesień w pełni. Zapraszamy na kulinarną wyprawę do Wisznic, gdzie w okolicach rośnie najwięcej dyń w Polsce. W kilku odmianach. Jedne nadają się na zupę, drugie na warzywny garnek, jeszcze inne na konfiturę i marynatę. Tak jak w Prowansji pola lśnią fioletami, tak w Wisznicach mienią się odcieniami pomarańczy.

10 najciekawszych kulinarnych zdarzeń Europejskiego Festiwalu Smaku

10 najciekawszych kulinarnych zdarzeń Europejskiego Festiwalu Smaku

Lublin zamienił się na cztery dni w Brukselę. Na deptaku w kociołku gotował się węgierski pörkölt, winiarze z Egeru dobierali wina do czubajki. Na Starym Mieście kucharze z Gruzji gotowali chinkali, Japońscy turyści w browarze Perła oblegali food truck z sushi. Lublin pachniał turecką baklawą, litewskim chlebem i benedyktynką ojca Patryka.

Europejski Festiwal Smaku 2014: JemTeatr, nalewki i Skarby Serowara

Europejski Festiwal Smaku 2014: JemTeatr, nalewki i Skarby Serowara

W Lublinie trwa Europejski Festiwal Smaku. Lublin mieni się smakami i zapachami, które w tym roku mają silne, madziarskie akcenty. A my podpowiadamy, gdzie warto się wybrać, co spróbować i czego nie wolno ominąć