Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Teatr Osterwy przyjmie każdą ilość książek. Zbuduje z nich scenografię

Teatr Osterwy przyjmie każdą ilość książek. Zbuduje z nich scenografię

Jeśli chcesz, by z Twoich książek Teatr Osterwy zbudował scenografię do nowej premiery zapakuj je i zanieś do Biura Organizacji i Reklamy. Przyjmą każdą ilość

Lubelskie smaki i smaczki w czasach Marszałka

Lubelskie smaki i smaczki w czasach Marszałka

W Lublinie debiutowała. Jej nazwisko pojawia się na afiszach teatrzyków „Czarny kot” i „Wesoły ul”. Mężczyźni kochali się w Ordonce na zabój. Wśród szukających z nią flirtu był pewien generał, który co wieczór zasiadał w pierwszym rzędzie lubelskiego kabaretu, słał bukiety i miłosne listy. Jej romans z Osterwą zakończył się skandalem.

Józef Piłsudski na zjeździe Legionistów w Lublinie
Historia i kuchnia

Józef Piłsudski w Lublinie nocował w hotelu Victoria. A co mógł jeść?

Podczas swojego pobytu w Lublinie w 1924 roku Józef Piłsudski zatrzymał się w luksusowym hotelu Victoria, słynnym z pierwszorzędnej kuchni i menażerii, w której można było podziwiać mrówkojady, krokodyle i żółwie. Hotelu już nie ma, została legenda o międzywojennych daniach.

Rydze w Pułankowicach

Co w restauracjach piszczy? Czas na jesienne zupy

W restauracjach czas na jesienne zupy.

Sok z buraka: 7 smacznych dań z burakiem w roli głównej
Przepisy

Sok z buraka: 7 smacznych dań z burakiem w roli głównej

Sok z buraków do picia, kiszone buraki na barszcz, buraki z pieca zamiast mięsa, mielony z buraka. Co jeszcze? Oto 7 bardzo zdrowych dań, które przydadzą się przy zimnej jesieni.

Kroke
Magazyn

Krzesełko dla Spielberga. Rozmowa z Jerzym Bawołem z zespołu Kroke

O spotkaniu ze Stevenem Spielbergiem, zaproszeniu od Petera Gabriela, graniu z Nigelem Kennedym, filmie Davida Lyncha i koncercie w Lublinie. Rozmowa z Jerzym Bawołem z zespołu Kroke, który w sobotę zagra jubileuszowy koncert w Filharmonii Lubelskiej.

"Ponowne zjednoczenie Korei"

Spektakl i aktor. Nagrody dla artystów

Choć Ogólnopolski Festiwal Dramaturgii Współczesnej „Rzeczywistość Przedstawiona” odbył się w Zabrzu już po raz XVII, to po raz pierwszy zostało przyznane osobiste wyróżnienie dla Sceny InVitro w Lublinie.

Pomysł na flaki. Po francusku, turecku i po urzędowsku

Pomysł na flaki. Po francusku, turecku i po urzędowsku

Za wielkim przebojem kuchni PRL stoi polska i światowa tradycja. W Polsce zajadał się nimi król Władysław Jagiełło. W Europie Wilhelm Zdobywca. Flaki triumfują w kuchni austriackiej, czeskiej, francuskiej, niemieckiej i włoskiej

Teatr jest przestrzenią wolności. Nowy dyrektor Teatru Andersena i jego "program marzeń"

Teatr jest przestrzenią wolności. Nowy dyrektor Teatru Andersena i jego "program marzeń"

Nie można go limitować, nakładać restrykcji zewnętrznych i jakichkolwiek cenzur. Ale to jest też przestrzeń do protestu. Jeśli widz czuje się obrażony, może protestować. Ale nie może limitować artystów. Nie można tej wolności limitować z poziomów urzędniczych. Rozmowa z Krzysztofem Rzączyńskim, nowym dyrektorem Teatru Andersena.

Kim jest zwycięzca konkursu Good Chef 2017
Lubelskie Ekstra

Kim jest zwycięzca konkursu Good Chef 2017

Tomasz Mielniczuk urodził się w Krasnymstawie. Korzenie rodzinne to okolice Chełma. Dzieciństwo spędził w domu rodzinnym, domu po dziadkach i pradziadkach.