Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

10 dań z boczkiem w roli głównej. Najciekawsze przepisy
Kulinarna Mapa Lubelszczyzny

10 dań z boczkiem w roli głównej. Najciekawsze przepisy

Lubię jajecznicę na boczku, boczek z grilla, pierogi ruskie z omastą z boczku. A także zupę ziemniaczaną, kaszę gryczaną z boczkiem i polędwiczki w boczku. Chudy boczek wędzony to prawdziwy rarytas. Oto 10 dań z boczkiem w roli głównej.

Pieczemy bubelach, nieznany już dzisiaj lubelski przysmak
Magazyn
galeria

Pieczemy bubelach, nieznany już dzisiaj lubelski przysmak

Po niemal 70 latach razem z Esther Minars, której mama była przed wojną żoną właściciela piekarni na Furmańskiej i Markiem Pankiem, szefem kuchni Hades Szeroka, wypiekliśmy bubelach. Bubelach to misterium - mówiła wzruszona Esther.

Zmarł Andrzej Widelski. Odszedł malarz Aniołów

Zmarł Andrzej Widelski. Odszedł malarz Aniołów

Andrzej Widelski, malarz i grafik, który projektował wnętrza kościołów i malował anioły, zmarł w niedzielę po wyczerpującej walce z chorobą nowotworową. – Moja walka przypomniała mi rybaka Santiago i jego pojedynek z Marlinem z powieści Hemingway’a – napisał na swoim profilu FB.

Jedziemy na słowiańskie bliny

Jedziemy na słowiańskie bliny

W trakcie trzydniowych warsztatów kulinarnych możecie aktywnie uczestniczyć w gotowaniu po słowiańsku. - Przy użyciu żaren i stęp będziecie wytwarzać mąkę, kaszę, prażmo. Przy ognisku, paleniskach i piecu kopułowym wspólnie będziemy gotować, piec i skwierzyć - mówi Paweł Szymański.

Katarzyna Okoń-Szczepaniak: Podlaskie dania, które podajemy w Bielonym Dworku mają duszę, pachną ziołami. Gotujemy tak, jak gotowały nasze mamy i babcie. Z sercem
Magazyn

Smak uroczyska. Świeża, sezonowa i lokalna kuchnia podlaskiego przełomu Bugu

Podlaski przełom Bugu zachwyca turystów z całej Europy. Ścieżka przyrodnicza „Szwajcaria Podlaska” ma 9 przystanków, z których każdy pełen jest tajemnic. Kiedy już nasycimy oczy widokiem dzikiego Bugu warto poznać świeżą, sezonową i lokalną kuchnię. Jej ostoją jest Uroczysko Zaborek. Barszcz podlaski, bliny żmudzkie, kartacze, pierogi ziemniaczane i parowańce z jagodami na deser...

Marat /Sade. Premiera w Teatrze Osterwy

Marat /Sade. Premiera w Teatrze Osterwy

Rok 1808. Do zakładu dla obłąkanych przyjeżdża nowa elita klasy rządzącej, by obejrzeć sztukę napisaną i wyreżyserowaną przez Markiza de Sade’a, który żyje tu w przymusowym odosobnieniu. Tytuł sztuki: „Męczeństwo i śmierć Jean Paul Marata przedstawione przez zespól aktorski przytułku w Charenton pod kierownictwem pana de Sade”. W roli Markiza: Jerzy Rogalski

Co w restauracjach piszczy?

Co w restauracjach piszczy?

Na co zamienić mięso? 10 przysmaków, których musisz spróbować w czerwcu

Na co zamienić mięso? 10 przysmaków, których musisz spróbować w czerwcu

W czerwcu na warzywniakach jest świeżo, sezonowo i lokalnie. Jeszcze są szparagi, dojrzewają czereśnie na pierogi, a rzodkiewka do sałat i twarożku jest najsmaczniejsza. Soczysta fasolka szparagowa z masłem i bułką zachwyca smakiem dzieciństwa, a pierwsze kurki w śmietanie z młodymi ziemniakami oddam za najlepszy stek z grilla

"Marat/Sade" w Teatrze Osterwy. Będzie teatralna petarda?
galeria

"Marat/Sade" w Teatrze Osterwy. Będzie teatralna petarda?

Pierwsze sceny na próbie medialnej i ciarki na skórze. Sala kąpielowa dla pacjentów pomiędzy sceną a widownią. Garderoba, w której aktorzy będą przebierać się w kostiumy – w foyer, na widoku wchodzącej publiczności. Zapowiada się teatralna petarda.

Hyćka, akacjówka i jaśmin. Jak zrobić dobrą nalewkę? Najważniejsze zasady

Hyćka, akacjówka i jaśmin. Jak zrobić dobrą nalewkę? Najważniejsze zasady

Najbardziej aromatyczne nalewki powstają z kwiatów oraz ziół. Żeby je nastawić, trzeba znać parę sztuczek. Zapytaliśmy mistrzów, co trzeba wiedzieć, żeby zrobić smakowitą nalewkę z hyćki czy wonną z akacji.