Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Rozmawiał

Lista artykułów:

Wiesława Fornal: Nigdy nie żałowałam tej decyzji. Mimo, że na początku było biednie, a teraz też trz

Uprawa borówki mnie urzekła

Rozmowa z Wiesławą Fornal, plantatorką borówki amerykańskiej w Osmolicach.

Barbara Matyka: W kuchni regionalnej możemy być mistrzami. (Jacek Świerczyński)

Po co kucharzowi dyplom magistra

Rozmowa Barbara Matyka, szef kuchni w lubelskiej \"Tart Yvonne”

Dorota Tokarska

Porady lekarza: Przede wszystkim higiena

Rozmowa z Dorotą Tokarską, lekarzem z Praktyki Lekarza Rodzinnego \"Życie” w Lublinie.

Krzysztof Rzączyński (Bartek Żurawski)

O funkcji barometru wewnętrznego

Rozmowa z Krzysztofem Rzączyńskim, reżyserem.

 (Jacek Świerczyński)

Maciej Stuhr: Jutro znowu dostaniemy szansę

Trzeba dbać o to, żeby mocno stąpać po ziemi i być świadomym swoich ułomności. Dlatego staram się być z pokorą na ty i na co dzień. Rozmowa z Maciejem Stuhrem, aktorem.

Wysoka śmiertelność pszczół budzi coraz większy niepokój, bo straty mogą dotknąć całe rolnictwo. Sza

Ule straszą pustką

W Polsce masowo wymierają pszczoły – alarmują pszczelarze. I wskazują winnych: stosowane przez wielu rolników środki ochrony roślin nowej generacji. O sprawie pisaliśmy przed dwoma tygodniami. Dziś opinia Tadeusza Sabata, prezesa Polskiego Związku Pszczelarskiego.

Prof. Jarosław Dumanowski kieruje projektem Monumenta Poloniae Culinaria (Polskie Zabytki Kulinarne)

Czy pan Zagłoba jadł wiewiórki?

Na Lubelszczyźnie może tego tak nie widać, ale ciągłość kulinarna w Polsce została przerwana. Więc trzeba zrobić sztuczne oddychanie. I pokazać, jak bardzo zróżnicowana była staropolska kuchnia. Że w zróżnicowaniu technik kulinarnych, produktów, niewyobrażalnej ilości owoców i warzyw czy nawet zwierząt hodowlanych byliśmy pionierami w Europie.

Joanna Polak urodziła się w Lublinie, jest absolwentką Akademii Sztuk Pięknych w Poznaniu na Wydzial

"Hotel Mirage": 1440 klatek na minutę. A minut jest 16

Rozmowa z Joanną Polak, autorką filmu \"Hotel Mirage” .

Michał Hochman (Bartek Żurawski)
film

Michał Hochman, konik na biegunach

Konik z drzewa, koń na biegunach. Przyjaciel wiosny, uśmiech radosny, każdy powinien go mieć – śpiewa w swoim największym przeboju Michał Hochman. Jest legendą lubelskiej bohemy lat sześćdziesiątych. Choć mieszka w Stanach, to serce ciągnie go do Lublina i Kazimierza. Dlaczego?

Będzie mniej kąpielisk w woj. lubelskim

Będzie mniej kąpielisk w woj. lubelskim

Rozmowa z Jolantą Dobrzańską z lubelskiego sanepidu.