Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Rozmowa z Wiesławą Fornal, plantatorką borówki amerykańskiej w Osmolicach.
Rozmowa Barbara Matyka, szef kuchni w lubelskiej \"Tart Yvonne”
Rozmowa z Dorotą Tokarską, lekarzem z Praktyki Lekarza Rodzinnego \"Życie” w Lublinie.
Rozmowa z Krzysztofem Rzączyńskim, reżyserem.
Trzeba dbać o to, żeby mocno stąpać po ziemi i być świadomym swoich ułomności. Dlatego staram się być z pokorą na ty i na co dzień. Rozmowa z Maciejem Stuhrem, aktorem.
W Polsce masowo wymierają pszczoły – alarmują pszczelarze. I wskazują winnych: stosowane przez wielu rolników środki ochrony roślin nowej generacji. O sprawie pisaliśmy przed dwoma tygodniami. Dziś opinia Tadeusza Sabata, prezesa Polskiego Związku Pszczelarskiego.
Na Lubelszczyźnie może tego tak nie widać, ale ciągłość kulinarna w Polsce została przerwana. Więc trzeba zrobić sztuczne oddychanie. I pokazać, jak bardzo zróżnicowana była staropolska kuchnia. Że w zróżnicowaniu technik kulinarnych, produktów, niewyobrażalnej ilości owoców i warzyw czy nawet zwierząt hodowlanych byliśmy pionierami w Europie.
Rozmowa z Joanną Polak, autorką filmu \"Hotel Mirage” .
Konik z drzewa, koń na biegunach. Przyjaciel wiosny, uśmiech radosny, każdy powinien go mieć – śpiewa w swoim największym przeboju Michał Hochman. Jest legendą lubelskiej bohemy lat sześćdziesiątych. Choć mieszka w Stanach, to serce ciągnie go do Lublina i Kazimierza. Dlaczego?
Rozmowa z Jolantą Dobrzańską z lubelskiego sanepidu.