Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR SULISZ

Lista artykułów:

Piekielny smak na Europejskim Festiwalu Smaku w Lublinie

Piekielny smak na Europejskim Festiwalu Smaku w Lublinie

Piekielny smak to trzeci po 7 wiekach smaku i Latających talerzach projekt najlepszych lubelskich restauracji, które w czasie trwania Europejskiego Festiwalu Smaku będą serwować dla was niezwykłe dania. Będzie pikantnie, bardzo ostro i bardzo smacznie.

Piwa z browarów rzemieślniczych i foodtrucki

Piwa z browarów rzemieślniczych i foodtrucki

Monachium ma Oktoberfest. Belgrad - Belgrad Beer Fest, który jest jednocześnie wielkim festiwalem muzycznym. Lublin też będzie miał. Pierwsza edycja już we wrześniu w browarze Perła

Jak Kozacy kaszę gotują, czyli zaczynają się Gryczaki

Jak Kozacy kaszę gotują, czyli zaczynają się Gryczaki

Jedziemy na Gryczaki Kozacko-francuski pojedynek kulinarny w Janowie Lubelskim. I moc innych atrakcji

Zlot Food Trucków po raz pierwszy w Lublinie

Zlot Food Trucków po raz pierwszy w Lublinie

Do Polski restauracje na kółkach przyjechały z Teksasu. Na największych festiwalach muzycznych w Polsce food tracki są w stanie nakarmić tysiące ludzi. Teraz po raz pierwszy przyjadą do Lublina. Zaparkują w browarze Perła podczas Europejskiego Festiwalu Smaku. Przystosowane do poruszania się po ciężkim terenie będą serwować potężne amerykańskie steki, pieczony mostek, burgery i kiełbaski oraz kanapki i zapiekanki

Węgierski desant na Europejskim Festiwalu Smaku

Węgierski desant na Europejskim Festiwalu Smaku

6 września na Europejskim Festiwalu Smaku zagra legendarny zespół Omega. Do Lublina przyjadą też winiarze, serowarzy i szefowie kuchni z Egeru. - Zaprosimy was na wielką ucztę. Skosztujecie 7 słynnych dań z węgierskiej kuchni - zapowiada Alicja Udvari

Europejski Festiwal Smaku: 7 szefów kuchni i potrawy z 7 miast

Europejski Festiwal Smaku: 7 szefów kuchni i potrawy z 7 miast

To kolejny kulinarny temat 6. edycji Europejskiego Festiwalu Smaku, który potrwa od 4 do 7 września. 7 szefów kuchni z 7 markowych restauracji Lublina i regionu przedstawi na Scenie Smaku potrawy z 7 miast, do których latamy z Portu Lotniczego Lublin.

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Zasmakuj w Kraśniku

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Zasmakuj w Kraśniku

Krem ziemniaczany z porem, rewelacyjna kapusta z pieca chlebowego i pstrąg z grilla godny najlepszej restauracji. To hity Festiwalu Kulinariów i Sztuki Ludowej, który odbył się w Kraśniku. Najlepszym kucharzem okazał się Andrzej Maj, na co dzień starosta kraśnicki

Zasmakuj w Garbowie: Karp w śmietanie i pierogi

Zasmakuj w Garbowie: Karp w śmietanie i pierogi

Albo w Złotej Rybce. To właśnie w tej restauracji w Garbowie odbyły się kolejne warsztaty z cyklu Zasmakuj w Tradycji. Choć Garbów słynie ze znakomitych ryb, w tym topowego karpia w śmietanie, to spotkanie okazało się festiwalem pierogów. Pierwsze skrzypce grały w nim pierogi chachłackie

Żongler z kopytem. Premiera Mistrza i Małgorzaty

Żongler z kopytem. Premiera Mistrza i Małgorzaty

Jedną z najbardziej niezwykłych powieści wszechczasów zobaczymy na deskach Teatru Osterwy w Lublinie. Na widzów piątkowej i sobotniej premiery Mistrza i Małgorzaty czekają mocne niespodzianki

Kuchnia z tradycją, czyli podpiwek i inne smaki (podajemy przepisy)

Kuchnia z tradycją, czyli podpiwek i inne smaki (podajemy przepisy)

Senne i malownicze Wysokie szczyci się prawami miejskimi od 1368 roku. Stał tu zamek obronny, zniszczony w XVII wieku. Murowane piwnice pełne skarbów zapadły się w 1895 roku. Był tu także dwór drewniany z alkierzem. Dziś śladem dawnej świetności jest przepiękna plebania, która dogorywa cichutko pod bokiem kościoła.