Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Rozmowa z ks. Marianem Ruseckim, członkiem Papieskiej Akademii Teologicznej w Rzymie i profesorem KUL
Witam. Podaję przepis na tradycyjną potrawę która gościła na stołach chłopskich. W konkursie Smaki Lubelszczyzny zajęła 3 miejsce. Sądzę że jest godna polecenia. Ewelina Onyszko
To jeden z najbardziej oryginalnych polskich malarzy, grafików i scenografów. Zmarł dziś w Warszawie, w wieku 79 lat.
Jaki jest smak Nałęczowa? Czy w okolicach zachowały się rdzenne potrawy z tradycją? W karcie \"Przepióreczki”, najbardziej znanej restauracji w mieście - są polędwiczki po nałęczowsku. Z leśnymi grzybami i rewelacyjnymi blinami warzywnymi.
Jedno jest pewne. Dziś tłusty czwartek i nie wypada liczyć kalorii. To jedyny dzień w piekarni Tadeusza Pęzioła, kiedy gryczaki i jaglaki schodzą na drugi plan.
Do posiadania relikwii przyznają się Lublin, Kraków, Chełmno, Rudy Raciborskie, Poznań i Jasna Góra. Ale tylko my mamy je w dwóch kościołach: św. Mikołaja na Czwartku i św. Pawła przy Bernardyńskiej.
Na rozpoczynającym się jutro Festiwalu Smaku w galerii Gala w lublinie będzie można spróbować słynnych konfitur produkowanych przez opactwo Benedyktynów w Tyńcu i 30 innych smakołyków z różnych regionów Polski.
Carpaccio z truskawek, spaghetti z małżami i sorbet kawowy z brandy. To propozycja Kai Pająk na walentynkowy wieczór. Kaja uwielbia kuchnię śródziemnomorską, owoce morza i słodkie przyjemności. W kuchni też.
ROZMOWA z Jerzym Kaliną, performerem, rzeźbiarzem, scenografem spektaklu \"Widnokrąg” w Teatrze Osterwy
Rozmowa z Grzegorzem Michalcem i Maciejem Wijatkowskim z kabaretu Loża