Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR Sulisz

Lista artykułów:

Rosław Szaybo

Rosław Szaybo. Prywatny człowiek

Rozmowa z Rosławem Szaybo, wykładowcą i profesorem ASP w Warszawie, grafikiem i plakacistą, byłym dyrektorem wytwórni CBS, autorem legendarnych okładek płytowych

Miguel Bravo: To jest moje miasto

Miguel Bravo: To jest moje miasto

Miguel Bravo, hiszpański kucharz z Andaluzji na Europejskim Festiwalu Smaku przyrządzi dania oparte na mięsie świni rasy puławskiej. - Jest delikatne, soczyste, jakością dorównuje naszej wieprzowinie iberyjskiej - mówi Bravo

"Zakochany w Cohenie". Rozmowa z Danielem Wyszogrodzkim

"Zakochany w Cohenie". Rozmowa z Danielem Wyszogrodzkim

Rozmowa z Danielem Wyszogrodzkim, tłumaczem Cohena, współtwórcą spektaklu „Boogie Street” w Teatrze Starym w Lublinie

Jak zachwyca, skoro nie zachwyca. Po premierze "Amadeusza" w Teatrze Osterwy
galeria

Jak zachwyca, skoro nie zachwyca. Po premierze "Amadeusza" w Teatrze Osterwy

Spektakl robi się po coś. A ja nie wiem, po co Artur Tyszkiewicz zrobił „Amadeusza”. Ten spektakl niczego nie wnosi do historii Mozarta. Mało tego, idąc śladem Petera Shaffera, pokazuje człowieka, który był geniuszem – jako żałosnego pajaca. Spłyca jego talent epatując niesmacznymi wulgaryzmami, w których akt defekacji jest ważniejszy od miłości.

TOP 10 przepisów na pyszne dania z bobem

TOP 10 przepisów na pyszne dania z bobem

Choć najlepszy jest z wody, to nasz region słynie z zupy Kniazia Boberka, zielonych pierogów, bobu po nadbużańsku. Sezon na bób w pełni, warto zadać komuś bobu. Oto 10 przepisów na bób zerwany prosto z grządki

Włoski smak Chełma. W Gospodzie Sto Pociech podają mule i ośmiornicę z grilla
PRZEPISY KULINARNE

Włoski smak Chełma. W Gospodzie Sto Pociech podają mule i ośmiornicę z grilla

Ośmiornica w Chełmie? Muszę to sprawdzić - mówi Ivo Violante, włoski szef kuchni z Lublina. Ma co sprawdzać, bo w Gospodzie Sto Pociech w Chełmie Edyta Wojtowicz podaje krewetki z papryczką, mule, ośmiornicę z grilla i smażone sardynki. Oto historia jej pasji i autorskie przepisy

Podajemy golonkę po bawarsku - mówi Miguel Angel Gonzalez Bravo, hiszpański szef kuchni w Browarze Restauracja „Grodzka 15”

Piłka jest okrągła, a golonki są dwie. Przepisy na ulubione dania kibiców

Dziś przepisy na ulubione potrawy kibiców z Irlandii Północnej, Niemiec i Ukrainy. Są potrawy, które nas łączą. Golonka, pierogi i irlandzka zapiekanka.

Elżbieta Cwalina i Marek Panek z Hades Szeroka nakarmią 60 szefów kuchni z całego świata

60 szefów kuchni z całego świata wizytuje Lublin

Prowadzą warsztaty, odwiedzają restauracje, rozmawiają o kuchni prosto od człowieka. W sobotę w Hades Szeroka zjedzą regionalne dania. W niedzielę w Hotelu Agit wydadzą kolację.

(fot. Kamil Zieliński/ archiwum Jean Bos)

Najlepsi gotują w Lublinie. Rozmowa z Jeanem Bosem

Rozmowa z Jeanem Bosem, pomysłodawcą i organizatorem Światowego Zjazdu Kucharzy Gourmonde 2016 w Lublinie.

(fot. Kamil Zieliński / archiwum Jean Bos)
Lubelskie Ekstra

Przyjadą i zjedzą Lublin. Rozmowa z Jeanem Bosem

Rozmowa z Jeanem Bosem, królewskim kucharzem z pałacu w Brukseli, mistrzem kuchni molekularnej i szefem kuchni w Hotelu Agit.