Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Przed wojną można je było kupić na niemal każdej ulicy. Teraz wróciły do Lublina i można je zjeść w najlepszych restauracjach.
Jeden z najlepszych polskich zawodników w rugby, który grał w lidze francuskiej i norweskiej, wielokrotny mistrz polski chce uczyć zdrowego stylu życia. W domu w Konopnicy wymyślił i zbudował w ogrodzie ścieżkę zdrowia. Obok niej, w wolierze mieszkają araukany. Kurki bez ogona, za to z baczkami i bokobrodami. Znoszą kolorowe jajka jak malowanie.
Uczta w podkrakowskich Bronowicach to jedno z najważniejszych wydarzeń kulinarnych w polskiej literaturze. Ciekawe, że Stanisław Wyspiański w „Weselu” nie napisał ani słowa o tym, co jedli goście na weselu poety Lucjana Rydla, który pojął za żonę Jadwigę Mikołajczykównę. W czwartek 22 listopada w restauracji 2 PI ER szef spróbuje odtworzyć smak Wesela spróbuje odtworzyć smak Wesela. Najważniejszym gościem, który spróbuje dań będzie Dorota Zapędowska Wyspiańska, wnuczka poety
Jagnięcina cieszy się coraz większym zainteresowaniem Polaków. W restauracjach w całym kraju pojawia się jagnięcina uhruska z naszego regionu. Podpowiadamy, co zrobić z tego smacznego i bardzo zdrowego mięsa
Bardzo dobry spektakl w Teatrze im. Juliusza Osterwy. To wielka radość, że w Lublinie powstają przedstawienia jak w Warszawie, Krakowie, Poznaniu czy Wrocławiu.
Film, w którym zagrał także Lublin, dostał nagrodę Złotego Delfina na Cannes Corporate Media and TV Awards. To jeden z największych na świecie festiwali, na którym najlepsze filmy, dokumenty i produkcje telewizyjne zdobywają nagrody Złotego, Srebrnego i Czarnego Delfina w poszczególnych kategoriach „Lament VII” nagrodzono Złotym Delfinem w kategorii „Styl życia, sztuka, muzyka i kultura”. Rozmowa z Arturem Kocięckim, który zagrał poetę w filmie Damiana Bieńka „Jan Kochanowski. Lament VIII”.
Na domowych talerzach robi się bardziej kolorowo. Mięsa jakby mniej, za to faszerowanej papryki dużo. Półki w kuchni zaczynają zajmować marynaty i pikle. W spiżarce wiszą warkocze z czosnku i suszone grzyby. Jesień syci nas pełnią smaków
Justyna Janowska, nowa aktorka w Teatrze Osterwy, zagra jedną z najważniejszych ról w nowym spektaklu „Bracia Grimm dla dorosłych”. Scena, którą zobaczyliśmy na próbie, wciska w fotel. Choć przemoc i brutalność realizatorzy chcą pokazać w białych rękawiczkach, to spektakl będzie walił w łeb.
Tadeusz Węcławik wygrał prestiżowy konkurs Good Chef 2018 na Europejskim Festiwalu Smaku. Pokonał konkurentów w wielkim stylu - mówi niemiecki kucharz Wolfgang Menge, który wraz z polskimi sędziami oceniał pracę mistrzów kuchni.
Najlepsi szefowie kuchni zabiorą was w kulinarną podróż. A smaki festiwalowych dań: do bliskich i dalekich zakątków świata. Tegoroczna edycja Restaurant Week zaczyna się już 17 października