Chcesz mieć jedną z najbardziej bezkompromisowych książek kucharskich na świecie? Wyślij ciekawy przepis na adres: sulisz@dziennikwschodni.pl - wśród autorów najbardziej praktycznych przepisów rozlosujemy "Piekielną kuchnię" wydaną przez Wydawnictwo Pascal.
Chociaż szata graficzna książki jest surowa, oszczędna i nowoczesna, to dzięki niezwykłej czytelności i przejrzystości sprawia, że nawet najbardziej roztargniony czytelnik i kiepski kucharz z łatwością skorzysta z jej zawartości. Marco prezentuje receptury i przepisy na smakowite, ale nieczęsto spotykane dania w przystępny sposób.
Przepisy szef kuchni okrasza radami, podpowiedziami, anegdotami. Dzięki temu książkę można czytać nie tylko w kuchni, ale także do poduszki. Książka zainteresuje wszystkich, którzy lubią autorów i książki "z pieprzem". Marco Pierre White bowiem to zdobywca trzech gwiazdek Michalina (jako pierwszy Brytyjczyk), nazywany "ojcem chrzestnym" nowoczesnej brytyjskiej kuchni, znany z bezkompromisowych opinii.
Książkę można kupić w empik.com - ale można wygrać u nas:)