Ta książkę połyka się w pół godziny. Kochani, jakież tam są przepisy. Nie wierzycie?
Cebulowa tarta z tymiankiem
1 opakowanie ciasta mrożonego
4 cebule
1 główka czosnku
8 suszonych pomidorów
15 dag sera pleśniowego
1 łyżeczka tymianku
3 łyżki oliwy
Wykonanie:
Rozmrozić ciasto francuskie.
Rozłożyć na stolnicy posypanej mąką
Podzielić na kwadraty o boku 10 cm.
Naciąć je po bokach.
Na oliwie podsmażyć talarki cebuli i czosnek.
Dodać odsączone pomidory.
Smażyć 3 minuty, ostudzić.
Nakładać farsz na ciasto, posypać pokruszonym serem.
Wstawić tarty do nagrzanego piekarnika na 20 minut.
Co jeszcze?
Autorem przepisów jest Beata Lipov, cudownych fotografii - Lubomir Lipov.
Książkę wydało Wydawnictwo Edipresse, Warszawa 2005