Zakończyliśmy konkurs z restauracją "Incognito". Dziękujemy za przepisy na pyszne sałatki. Wkrótce kolejne konkursy kulinarne.
Sałatka orzeszkowa
Składniki:
2 świeże czerwone papryka
100 g orzeszków ziemnych solonych
2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju
300 g sera żółtego
średnia cebula
majonez
pieprz do smaku
Wykonanie:
Paprykę pokroić w kostkę, dodać orzeszki, pokrojoną w piórka cebulę,pokrojony w kostkę żółty ser, odsączonego tuńczyka,całość lekko popieprzyć. Odstawić na chwilę w chłodne miejsce by orzeszki lekko zmiękły, dodać majonez i wszystko wymieszać.
Teraz do pracy przystąpiło jury złozone z przedstawicieli naszej redakcji i lubelskiej restauracji Incognito, która ufundowała podwójne zaproszenie na pyszny obiad. Wkrótce podamy zwycięski przepis, a jego autora poprosimy o kontakt z redakcją.