To wy wybieracie najlepszy produkt Lubelszczyzny. I przyznajecie najważniejszą nagrodę.
– Chcemy promować usługi i produkty, które ze względu na swoją jakość, popularność wśród konsumentów reprezentują wzór godny do naśladowania – wyjaśnia Iwona Walkowicz, kierownik Działu Marketingu Dziennika Wschodniego.
Jeśli prowadzisz działalność gospodarczą w woj. lubelskim od co najmniej roku i posiadasz wszelkie upoważnienia, certyfikaty i zezwolenia, dopuszczające zgłaszane produkty do obrotu na rynku polskim – jeszcze możesz zgłosić się do naszego konkursu.
Lubelskie słynie ze zdrowej i ekologicznej żywności. Nic dziwnego, że wśród już zgłoszonych produktów mamy prawdziwe rarytasy. Od szynki, polędwicy i kiełbasy z Łukowskiej Spiżarni, produkowanej przez Zakłady Mięsne Łmeat Łuków SA przez wędzone dzwonka z karpia produkowane przez Gospodarstwo Rybackie „Pstrąg Pustelnia”, białą kiełbasę parzoną z międzyrzeckiej firmy PPHU „KAROL” i musztardę popularną kremską z Parczewa znaną w całej Polsce.
Możecie także głosować na słynne masło extra, ser salami i naturalny kefir nadwiślański z Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej z Opola Lubelskiego, rogaliki domowe z Gminnej Spółdzielni „Samopomoc Chłopska” w Niedrzwicy Dużej i czekoladowe cukierki z Fabryki Cukierków „Pszczółka” z Lublina.
O zwycięski laur i znak jakości Dziennika Wschodniego walczy urządzenie do masażu limfatycznego tzw. rollmasaż „Fitroll” zgłoszone przez firmę Maad Adam Famielec z Lublina.Waldemar Sulisz