
Jako pierwsze uruchomiono linie produkujące karmelki. Wkrótce ruszy wyrób pralinek, cukierków czekoladowych oraz galaretek. Na sklepowe półki trafią one najpóźniej we wrześniu.

Do niedawna „Pszczółka” działała w fabryce przy ulicy Krochmalnej. Teraz przeniosła się do nowoczesnego zakładu w lubelskiej strefie ekonomicznej, który wybudowano za 153 mln złotych.
– Uruchomienie fabryki przebiegło zgodnie z planem i naszymi założeniami – mówi Aleksander Batorski, prezes Fabryki Cukierków „Pszczółka” sp. z o.o.. – Przed nami duże wyzwanie, jakim jest wprowadzenie na rynek nowych produktów. Obecnie jesteśmy na etapie testowania i udoskonalania cukierków czekoladowych. Zależy nam, żeby oddać konsumentom produkt najwyższej jakości, który będzie spełniał ich oczekiwania i dostarczy słodkich chwil beztroski.
Pełną parą trwa już natomiast produkcja cukierków Musss Plus, musujących karmelków z dodatkiem witaminy C oraz magnezu.
>>>
Złota Setka 2016. Ranking Najlepszych Firm Lubelszczyzny [POBIERZ PDF]