Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR SULISZ

Lista artykułów:

 (Wojciech Nieśpiałowski)

Andrzej Seweryn: "Lubię trud, przeciwności i jak coś się mi nie udaje"

Rozmowa z Andrzejem Sewerynem, aktorem Comédie-Française, dyrektorem naczelnym Teatru Polskiego w Warszawie.

Restauracja Austeria Kazimierska (Waldemar Sulisz)

Restauracja Austeria Kazimierska (recenzja)

Tylko trzy gwiazdki, a mogło być pięć, bo takiego sandacza jeszcze nie jedliśmy.

Małgorzata Kowalczyk z Wojciechowa: Domowe wędliny pachną czosnkiem, majerankiem i świętami
 (Macie

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Robimy wędliny na święta

Wiosna to zieleń rzeżuchy, trawy i wschodzącego owsa. Warto, żeby wielkanocne potrawy też były zielone, pachnące ziołami, lżejsze. Ale podstawą są wędliny. To już ostatni moment, żeby je samemu przygotować.

Restauracja Gościniec Horyzont Trojaczkowice 43, tel. 81 47 615 47. Czynne codziennie od 12 do 22. M

Restauracja Gościniec Horyzont w Trojaczkowicach (recenzja)

Blisko Lublina, dyskretne położenie, kameralne wnętrze, duży plac zabaw dla dzieci i zaciszny hotelik. Jeśli dodać do tego nasze 4 gwiazdki, to całość składa się na całkiem sympatyczny obraz nowego przybytku na kulinarnej mapie naszego regionu.

Andrzej Wójcikiewicz

Szybszy niż szpada. Rozmowa z psychologiem sportu

Rozmowa z Andrzejem Wójcikiewiczem*, trenerem szermierki, psychologiem sportu z Kanady.

 (sxc.hu)

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Radość pigwowania

W 2003 roku do Lublina przyjechali Piotr Bikont i Robert Makłowicz, żeby ocenić kilkadziesiąt nalewek na pierwszym polskim konursie. Rok później w Domu Architekta SARP w Kazimierzu Dolnym pojawili się znów. Dołączył do nich Krzysztof Cugowski. Równo 10 lat później w magicznym miasteczku znów pojawią się miłośnicy pigwówek, dereniówek i żurawinówek. A Kazimierz w sobotę będzie stolicą polskich nalewek.

Restauracja Firlejowe Sioło (recenzja)

Restauracja Firlejowe Sioło (recenzja)

Jak myślicie, czy Mikołaj Firlej, od którego wywodzi się nazwa restauracji, jadał gyrosa? W karcie dań widnieje \"Gyros turecką szablą usiekany” za 19 zł. Widnieje w zakładce: \"szlacheckie dworu frykasy”. Nazwy dań przyprawiają o zawrót głowy, przy niektórych możecie spaść z krzesła.

W weekend "Kukła. Księga blasku”

W weekend "Kukła. Księga blasku”

Spektakl \"Kukła. Księga blasku\" w reż. Pawła Passiniego zobaczymy 10 marca (niedziela) i 11 marca (poniedziałek) w Sali Widowiskowej przy ul. Popiełuszki 5.

Ugotowane na parze mięso możecie wrzucić na mocno rozgrzaną patelnię grillową (Maciej Kaczanowski)

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Wiosenny smak

Lubicie gotować na parze. Dostaliśmy rekordową ilość przepisów. Oto wybrane propozycje, które pozwolą wam poczuć wiosnę w kuchni.

Restauracja Auriga w Lublinie (recenzja)

Restauracja Auriga w Lublinie (recenzja)

Po raz pierwszy 5 gwiazdek. Za niekonwencjonalne podejście do restauracji, za włoskiego szefa kuchni, który spełnia marzenia oraz sklep z winami, serami i wędlinami.