![AdBlock](https://cdn01.dziennikwschodni.pl/media/user/adblock-logos.png)
![](https://cdn01.dziennikwschodni.pl/media/news/2024/2024-03/ffd2281ae593b0732ecd1df2e32645f5_std_crd_830.jpg)
Azjatyckie makarony, pierożki, sushi, a do tego zapach przypraw i pełno dymiących wok-ów. W hali Targów Lublin trwa Festiwal Azjatycki.
![AdBlock](https://cdn01.dziennikwschodni.pl/media/user/adblock-logos.png)
Kuchnia azjatyckiego street foodu zaparkowała wraz ze swoimi garnkami w hali Targów Lublin. Podczas Festiwalu Azjatyckiego odbywającego się w tamtym miejscu spróbujemy dań aromatyzowanych trawą cytrynową, imbirem czy sosem sojowym.
- Dostępna jest marynowana rzepa i czarny sezam, domowe curry z chrupiącymi warzywami i świeżą kolendrą, zupa pho i vietnamskie kanapki bahn mi. Nie zabraknie również dań kuchni koreańskiej, tureckiej i perskiej - informują organizatorzy.
Festiwal Azjatycki potrwa w sobotę do godziny 18. Ten kto nie zdąży się wybrać, niech nie płacze, okazja na spróbowanie dań prosto z egzotycznej Azji będzie także w niedzielę. Festiwal w dniu 17 marca potrwa od 12 do 18 w hali A Targów Lublin przy Dworcowej 1. Aby uniknąć kolejki, bilety można zakupić poprzez STRONĘ INTERNETOWĄ
![e-Wydanie](https://cdn01.dziennikwschodni.pl/media/public/dziennikwschodni.pl/e-wydanie-artykul.png)