Chory jak ryba? Tak. Naukowcy ostrzegają przed tilapią i rybą maślaną. Pierwsza może być groźna dla sercowców i astmatyków. Zjedzenie drugiej może skończyć się biegunką!
Amerykanie ogłosili, że mięso tej ryby zawiera niekorzystne połączenie kwasów omega – 6 i omega 3.
Jej zjedzenie może skończyć się atakiem astmy. Powinni ją omijać chorzy na serce, stawy, astmę i alergię.
Naukowcy mają także zastrzeżenia do ryby maślanej, której mięso obfituje w niebezpieczne i ciężkostrawne woski. Zjedzenie maślanej może skończyć się wymiotami, biegunką a nawet zmianami skórnymi.
Według badań Polacy najchętniej jedzą tilapię i pangę, bo są tanie! To jest prawdziwy skandal.
A może tatar ze śledzia?
50 dag śledzi
15 dag cebuli
15 dag czerwonej cebuli
15 dag marynowanych grzybów
po 1 żółtku na porcję
oliwa
sól
pieprz.
Wykonanie:
Płaty śledziowe wymoczyć. Posiekać. Pokroić w kostkę cebulę, paprykę, grzybki.
Wymieszać, doprawić solą z pieprzem, uformować porcje. Na każdej ułożyć żółtko. Skropić oliwą.