Czekoladowy
Czekoladowy otworzył cukierenkę w centrum, na Kołłątaja. Ostatnio cukierenka powiększyła się o salę konsumpcyjną. Są tu bardzo dobre lody, zwłaszcza pistacjowe.
Good chef
Lublin szykuje się do swojego kulinarnego show. Premiera we wrześniu. W konkursie wystartują uczniowie szkół gastronomicznych z całego województwa lubelskiego oraz zawodowcy. Wśród jurorów kulinarne nazwiska z pierwszych stron gazet. Good chefa poprowadzi szalony włoski kucharz Ivo Violante.
Hades Szeroka
Z wizytą w Lublinie gościł Edgar Ghazaryan, Ambasador Nadzwyczajny i Pełnomocny Republiki Armenii w Warszawie. Na kolację zdecydował się wybrać Hades Szeroka. Restauracja przygotowała specjalną kartę. A Lech Cwalina osobiście ugotował dla Jego Ekscelencji bozbasz, zupę na jagnięcinie. Zupa smakowała bardzo. Tak jak i specjalnie przyrządzona kaczka.
Kogel Mogel
W jednej z najmłodszych knajp Lublina można na własne oczy zobaczyć prawdziwego kelnera. Z elegancją, doświadczeniem. W dodatku do karty trafiło jedno z najbardziej kultowych dań kuchni PRL-u, czyli cynaderki. To nerka cielęca w śmietanie lub z patelni z cebulką. Kto umie zrobić cynaderki, wie jak to smakuje. Kogel Mogel ma swoją wersję cynaderek. (SZ)