

Nasi piekarze nie nadążali z wypiekiem, bo przy lubelskim stoisku na targach "Smaki Regionów w Poznaniu wciąż wiła się kolejka chętnych na kęs tradycyjnego, lubelskiego wypieku z cebulą.

Targi w Poznaniu okazały się sukcesem naszego regionu nie tylko ze względu na cebularze. Po wyroby cukiernicze z ręki Tomasza Machonia z Cukierni Staropolskiej także ustawiały się kolejki, szczególnie po praliny lubelskie. Tak samo jak po zupę z jabłek czy po specjały z restauracji "Koncertowa” w Lublinie.
Natomiast "Kulinarne perły”, także przyznawane w tym konkursie, zdobyły trzy inne firmy z naszego regionu. Z nagrodami wrócił pasztet z gęsich wątróbek z ZPZ Kedal, masło extra z Bychawy oraz żur od Piskorka. To wielki sukces, bo na Międzynarodowych Targach Poznańskich rozstawiły się setki stoisk z produktami regionalnymi z całej Polski.