![AdBlock](https://cdn01.dziennikwschodni.pl/media/user/adblock-logos.png)
![](https://cdn01.dziennikwschodni.pl/media/news/2014/2014-10/20141008-kuchnia-141009659_8391e.jpeg)
W najbliższą sobotę będzie można wziąć udział w kolejnych warsztatach kulinarnych mEATing. Tym razem uczestnicy dowiedzą się wszystkiego na temat wołowiny i ciekawych sposobów jej przyrządzania. Przygotują klasykę wołową: boeuf strogonow, stek z rostbeffu w glazurze z whisky oraz warzywne muffinki.
![AdBlock](https://cdn01.dziennikwschodni.pl/media/user/adblock-logos.png)
Jak podkreślają organizatorzy, warsztaty mEATing to przede wszystkim wspólna nauka gotowania i dobra zabawa. Uczestnicy sami przygotowują wszystkie potrawy, pracując na indywidualnym stanowisku wyposażonym we wszystkie niezbędne akcesoria kuchenne. Warsztaty trwają 3–4 godziny.
– Prowadzą je szefowie kuchni, doświadczeni kucharze, a także pasjonaci gotowania, którzy posiadaną wiedzą i doświadczeniem nie ustępują profesjonalistom – zaznacza Furmanek. – To propozycja zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Warsztaty mają formę zabawy, w trakcie której dzieci dowiadują się o pochodzeniu produktów i sposobie ich wytwarzania.
Warsztaty odbywają się w restauracji Aventino (ul. Grodzka 1). Początek o godz. 10, wstęp – 200 zł. Formularz zgłoszeniowy dostępny na www.m-eat-ing.pl. Organizatorzy zapewniają produkty, przepisy przygotowywanych potraw, fartuchy i napoje.
Kolejne warsztaty odbędą się 12 października (kuchnia fit) i 18 października (ryby).