Ormiańskie przysmaki, tradycyjna kaszanka czy lody o smaku bazylii. Tych i wielu innych specjałów można było spróbować w niedzielę podczas targów śniadaniowych w klubie Plener.
Dookoła placu ustawiło się kilkanaście stanowisk z jedzeniem. Każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Dużym powodzeniem cieszyły się dania kuchni ormiańskiej, np. chaczapuri czy grillowane mięso. Były też różne rodzaje chleba i słodkich bułek, pierogi, owoce, kanapki czy świeże soki i domowe wędliny. A na deser bezy, sernik i lody, np. o smaku bazylii (marchewkowe niestety wyszły wcześniej).
Po zakupach wystarczyło wybrać wygodny leżak na trawie i już można było jeść śniadanie, a nawet obiad. Po godz. 11 leżaki szybko się zapełniły. Pogoda sprzyjała piknikowemu klimatowi.
Organizatorzy, zapowiadają, że targ w Plenerze położonym w okolicach al. Piłsudskiego, między Bystrzycą a stadionem Startu, będzie odbywał się w każdą niedzielę od godz. 9 do 17. I tak do końca września.