Browar Zakładowy z Poniatowej zaprasza na imprezę u siebie. Oprócz świeżego piwa, pstrąga czy pizzy z pieca będzie także możliwość zajrzenia do wnętrz browaru i dowiedzenia się jak powstaje np. "Wniosek Urlopowy" czy "Wujek z Ameryki".
- Nasza Majówka to świetna okazja żeby spotkać się w miejscu gdzie warzymy nasze piwa, wspólnie je wypić, porozmawiać i przede wszystkim dobrze się bawić - mówi Bartłomiej Czarnomski, właściciel Zakładowego. - Jesteśmy małą, lokalną firmą w której pracują pasjonaci. W naszej branży bardzo cenimy sobie takie spotkania - dodaje.
Trzecia edycja imprezy będzie większa. Zmieni się ilość kranów, bo tym razem poniatowscy rzemieślnicy postanowili zaprosić gości. Swoje piwa będzie sprzedawał również Browar Artezan, jeden z pionierów kraftu w Polsce. Nie zabraknie ich flagowego "Samca Alfa", które wg portalu RateBeer jest w pierwszej pięćdziesiątce najlepszych imperialnych stoutów na świecie. W sumie pojawi się kilkanaście kranów z piwem rzemieślniczym.
Zmienił się także teren wokół browaru. Jest więcej miejsca z zieloną trawą. Tu staną m.in. atrakcje dla dzieci, czyli "dmuchańce". Będzie można także zrelaksować się na leżakach.
Świeże ryby zapewni "Pstrąg Pustelnia", a pizzę z pieca lubelski foodtruck "Custom Pizza Truck". Będzie także kawa sprzedawana z roweru, czyli Bike Cafe.
- Kolejny raz zapraszamy także do wnętrza browaru. Chętnie pokażemy i wyjaśnimy cały proces produkcji naszego piwa. Będzie okazja zobaczyć z jakich surowców powstaje i to, że nie ma tu komputerów, a o jakość dba człowiek, czyli nasz piwowar - tłumaczy Czarnomski.
Majówka przy browarze Zakładowym (ul. Przemysłowa 43, Poniatowa) potrwa dwa dni (11-12 maja). W sobotę startuje o godz. 12:00 do północy. W niedzielę od 12:00 do 20.00.