

Do 20 maja Stowarzyszenie Lokalna Grupa Rybacka "W dolinie Tyśmienicy i Wieprza” przyjmuje zgłoszenia do konkursu kulinarnego "Ryba od kuchni”. Stowarzyszenie chce w ten sposób promować potrawy w ryb słodkowodnych.

– Ze wszystkich zgłoszeń wybrane zostaną te najlepsze. Ich autorzy wezmą udział w warsztatach kulinarnych, podczas których powalczą o tytuł "Złotej Łuski” i atrakcyjne nagrody – zachęca do udziału w konkursie Mariusz Puła ze Stowarzyszenia Lokalna Grupa Rybacka "W dolinie Tyśmienicy i Wieprza”. – Wybrane przepisy trafią także do przewodnika kulinarnego "Złota Łuska”.
Do konkursu mogą zgłaszać się dwuosobowe drużyny. Na stronie www.zlotaluska.pl znajduje się regulamin i formularz zgłoszeniowy. – Pod koniec maja osoby, które zgłoszą swoje potrawy, będą musiały przygotować je na żywo pod okiem jury, które będzie oceniać m.in. wygląd i aranżację potrawy, dobór składników i smak – zapowiada Puła.
Konkurs to tylko jeden z elementów promocji ryb słodkowodnych.
23 czerwca na dziedzińcu przed Pałacem Sanguszków w Lubartowie zaplanowano Festiwal "Złota Łuska”.