Czekolady, praliny, ciasta, lody i warsztaty robienia słodkości. To wszystko w nowej kawiarni w centrum Lublina.
Od wtorku działa nowy punkt kawiarni Słodko Słodko, który oprócz kawy, częstuje klientów czekoladą pod różnymi postaciami. Dodatkowo, goście będą mogli wziąć udział w warsztatach tworzenia tabliczek czekolady pod okiem mistrzów z Lubelskiej Manufaktury Czekolady ChocoLu.
– Jest to miejsce, gdzie będzie można wypocząć, w dalszej części lokalu nie ma zasięgu, więc telefony nie będą dręczyć. Mamy ręcznie robione praliny, desery, ale również torty bez laktozy czy glutenu. Możemy zaspokoić różne gusta, takie bardziej wybredne i osób mających problemy ze zdrowiem. Praliny i ciasta możemy wykonywać też bez dodatku cukru. Posiadamy czekolady bio, które są certyfikowane, więc są naturalne i zdrowe – mówi właściciel manufaktury, Tomasz Machoń.
Jak zaznacza, w składzie czekolad znajduje się jedynie masło kakaowe i miazga kakaowa, czyli naturalne składniki, które powinna zawierać prawdziwa czekolada.
– To jest czas, żeby pokazać naszym mieszkańcom i turystom alternatywę. Mogą przyjść, sami zrobić, zjeść i wyjść. A to wszystko w miłej atmosferze i fajnie spędzając czas – dodaje Tomasz Machoń
W kawiarni są dwie sale szkoleniowe, udział w zajęciach będą mogły wziąć rodziny, grupy dzieci, ale także dorośli. Oprócz tego, planowane są sezonowe warsztaty, na przykład na walentynki czy halloween.
Manufaktura i kawiarnia znajdują się przy ulicy Kościuszki 8. Słodko Słodko działa też w Galerii Mozaika przy ul. Orkana 4.