Podczas XXI Targów "Mleko-Expo 2012 w Warszawie Spółdzielnia Mleczarska BIELUCH została wyróżniona za najwyższą jakość produkcji serków smakowych oraz masła ekstra Bieluch.
Szczególne uznanie jurorów, tak smakowe, jak i jakościowe, zyskały dwa serki.
Bieluch z papryką, pomidorami i chili świetnie rozgrzewa, szczególnie w jesienno-zimowe wieczory, doskonale pasuje do naleśników lub tortilli. Może być składnikiem sosów. Wyśmienicie sprawdza się jako dip podany do surowych warzyw lub krakersów.
Natomiast Bieluch z czosnkiem najbardziej nadaje się do degustowania na zimno w dowolnych zestawieniach smakowych, które tylko przychodzą nam na myśl. Można go też jeść bezpośrednio z opakowania, przegryzając pieczywem.
Trzecim produktem jest masło extra Bieluch, które - oprócz wielu niezbędnych dla organizmu składników - przyciąga świeżym, domowym zapachem masła, a tak się dzieje dzięki mleku z nieskażonego środowiska Lubelszczyzny.
"Nagrodzone serki, jak zresztą wszystkie produkty marki Bieluch, powstają wyłącznie z naturalnych składników zawartych w mleku, są więc bogate w łatwo przyswajalny wapń, witaminy i minerały. Nie zawierają konserwantów, cukru ani sztucznych barwników. W procesie produkcji wykorzystaliśmy specjalistyczną technologię ultrafiltracji, która pozwala zachować w unikalnym składzie serka wszystkie białka występujące naturalnie w mleku, w tym niezwykle cenne białka serwatkowe” - mówi Waldemar Skibiński, prezes SM BIELUCH.
Nagrody dla SM BIELUCH przyznał Zarząd Krajowego Związku Spółdzielni Mleczarskich Związku Rewizyjnego w Warszawie.